7 kadın tutuklandı

Diyarbakır’da terör soruşturması kapsamında gözaltında tutulan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen 15 kadından 7'si tutuklandı.

7 kadın tutuklandı

Diyarbakır merkezli yürütülen terör soruşturması kapsamında 16 ve 17 Mart tarihlerinde gözaltına alınan ve aralarında siyasetçi, STÖ ve sendika yöneticilerinin de olduğu 24 kadından 15 Adliyeye çıkarıldı, 7'si tutuklandı.

KADIN YAPILANMASI

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın PKK'nın kadın yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilip gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'de  tutulan 24 kadından ifade işlemleri tamamlanan kadınlardan 15'i, sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

SAVCILIĞA SEVK

Savcılık sorgularmasından sonra, Yıldız Kardaş savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.  Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Dernek Yöneticileri Fatma Gültekin ile Nevin Oyman, TÜMBEL-SEN Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Sekreteri Hatice Efe ve Mühibet Özcanlı kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

7 TUTUKLAMA

HDP'nin Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Remziye Sızıcı, yerine kayyım atanan Bismil İlçe Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer, Yenişehir Belediye Meclis üyesi Emine Kaya, Sakine Karadeniz, Fatma Kalmaz, Jale Okkan, Esma Efetürk ve Hazal Yıldırım ise tutuklanmaları talebiyle hâkimliğe sevk edildi. Hâkimlik, tutuklanmaları talep edilen isimlerden Hazal Yıldırım'in adli kontrol ile serbest bırakılmasına, diğer 7 kişinin ise tutuklanmalarına karar verdi. Emniyette tutulan diğer 9 kişinin işlemleri ise halen devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz