Akademisyenler Barışı Konuşuyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bütün bir toplumun gündemini, fikrini savaşa odaklamaya uğraşıyorlar ama tam da savaşın, gerilimin bu kadar keskinleştiği dönemde barışı konuşmakta ısrar etmek çok değerli bir eylemdir" dedi.

Akademisyenler Barışı Konuşuyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, İstanbul Makine Mühendisleri Odasında düzenlenen "Akademisyenler Barışı Konuşuyor" forumunda, Türkiye'nin içinde bulunduğu ağır günlerde en fazla barışın konuşulması gerektiğinin altını çizerek, diyalog kanallarının zorlanması gereken bir dönem olduğunu anlattı.

SAVAŞI DEĞİL BARIŞI KONUŞMALIYIZ

"Bütün bir toplumun gündemini, fikrini savaşa odaklamaya uğraşıyorlar ama tam da savaşın, gerilimin bu kadar keskinleştiği dönemde barışı konuşmakta ısrar etmek çok değerli bir eylemdir" diyen Yüksekdağ, barışı yapma gündeminin bir mecburiyet olduğunu belirterek, barışı inşa etme hareket planının konuşulması ve hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

STATÜKOYA KARŞI YENİ BİR YAŞAM

7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuca dayanarak barışın toplumsallaştırılması sürecinin kararlı bir şekilde sonuca ulaştırılması gerektiğini dile getiren Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"7 Haziran'da Türkiye toplumu sadece itirazını değil çağrısını da yansıttı. Tüm Türkiye yurttaşları barışa ve demokratik inşaya bir kapı açtığı için cezalandırılıyor. Statükoya karşı yeni bir yaşamı inşa etme tavrı en çok Kürt illerinde ortaya çıktığı için en büyük zararı orası gördü. Karşımıza darbe ve savaş enstrümanları çıkartıldı. Rejimi bizler demokratik biçimde değiştirmedikçe onlar despotik biçimde değiştirecekler. Yaşanan çarpışma, statüko ile değişimin çarpışmasıdır. Türkiye'deki değişim isteği karşısında statükonun savaş ve darbe ilanıyla tutunmaya çalışmasına tanık oluyoruz."

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz