Anlı: Bu cenazeler insanlığın aydınlık çocuklarıdır

16 YPG/YPJ 'linin cenazesini bekleyen ailelere destek için Kobanê sınırına gelen seçilmişler adına açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, hükümete seslenerek, “Cenazeler üzerinden siyaset yapmayın. Unutmayın ki yaşamını yitirenler dinimizce de saygındırlar. Bu saygıyı sizde gösterin. Bu cenazeler insanlık tarihinin aydınlık çocuklarıdır” dedi.

Anlı: Bu cenazeler insanlığın aydınlık çocuklarıdır

Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda 16 YPG/YPJ’linin cenazesini almak için Suruç’un Mehser Mahallesi’nde nöbet tutmaya başlayan ailelerin, nöbeti 6’ıncı gününe girdi. Sınır hattında çocuklarının cenazelerini bekleyen ailelere destek vermek için Mehser’e giden siyasiler yaptıkları açıklama ile annelerin gözyaşlarının dinmesi için cenazelerin bir an önce verilmesini istedi. Ailelerin nöbet tuttuğu mahallenin camisinin bahçesinde açıklama yapan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, beklenen cenazelerin insanlık tarihinin aydınlık yüzü olduğunu, insanlık adına mücadele ederken yaşamlarını yitirdiklerini, bu sebeple insanım diyen herkesin ailelere destek olması gerektiğini belirtti.

’Savaşa geçit verilmemeli’

Egemenlerin “Milyonlarda bir araya gelseniz, barış deseniz biz bildiğimizi yaparız” dediğini ifade eden Anlı, şöyle devam etti: “2 aydır coğrafyamız yine cenazelere, orman yangınlarına ve savaşa sahne oluyor. Barışı sadece bu halkın değil Türkiye’deki tüm halkların sorumluluğundadır. Herkes bulunduğu noktadan barışı haykırmalı, savaşa geçit vermemelidir. Halklar Kobanê’den çok şey öğrendi. Birlikte yaşamı bize öğrettiler. Karanlığı aydınlığa çıkarmayı onlardan öğrendik. Bize bunları öğreten, DAİŞ çetelerine karşı direnenlere bu yapılanı kabul edemeyiz. Onlar sadece bu coğrafyanın çocukları değil, tüm insanlığın çocuklarıdır. Bu sebeple herkes analar ile olmalı destek sunmalıdır.” Anlı, “Cenazeler üzerinden siyaset yapmayın. Unutmayın ki yaşamını yitirenler dinimizce de saygındırlar. Bu saygıyı siz de gösterin. Bu cenazeler insanlık tarihinin aydınlık çocuklarıdır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz