Bakanlık memur alımı başvurularını açtı! Başvurular o tarihte başlayacak

Devlet kurumları, mevcut kadrolarını güçlendirmek amacıyla yeni memur alımları için başvuruları kabul etmeye başladı. Açıktan atama veya kamu sektöründen geçiş yapmak isteyen adaylar için fırsatlar sunuluyor.

Bakanlık memur alımı başvurularını açtı! Başvurular o tarihte başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Personeli Alımı İçin Başvuruları Açtı Merkezi Finans ve İhale Birimi, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki çeşitli pozisyonlar için kamu personeli alımına yönelik başvuruları kabul etmeye başladı.

Hem açıktan hem de kamu sektöründen geçiş yapmak isteyen adaylar için başvuru süreci açık durumdadır. Bakanlık, bu alımlarla kamu hizmetlerinin kalitesini artırma ve mevcut kadroları güçlendirme hedefini taşıyor. 

Başvuru yapacak adaylar, atama süreçleri, gerekli şartlar ve diğer tüm detaylar hakkında bilgiyi bakanlığın resmi internet sitesinden edinebilirler.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NDAN AÇIKTAN VE KAMUDAN MEMUR ALIMI İLANI

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na uygun adaylar arasından açıktan ve kamudan memur alımı yapacağını duyurdu. 

Adayların 35 yaşını aşmamış olmaları, Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS) en az 80 puan almış olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan (KPSS) belirli puan aralıklarında başarılı olmaları gerekmektedir. 

Uzman personel pozisyonları için mühendislik dallarından mezun olanlar ve destek personeli pozisyonları için Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünden mezun olanlar tercih edilecektir.

KAMU PERSONELİ ALIMINDA BAŞVURU KOŞULLARI VE SÜRECİ

Açıktan alım için adayların KPSS’den 1. grup pozisyonlar için en az 80, 2. grup pozisyonlar için ise en az 60 puan almış olmaları şarttır. Kamudan alım yapılacak adayların ise genel bütçe, özel bütçeli idareler veya sosyal güvenlik kurumlarında çalışıyor olmaları ve kurumlarından izin alabilecek durumda olmaları gerekmektedir. 

Adaylar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden 18 Nisan 2024 tarihine kadar başvurularını tamamlayabilirler.

Kaynak: Diyarbakır Söz