Başıboş köpekler artık her yerde!

Başıboş köpekler artık kapalı alanları da işgal etmeye başladı. Kafe ve hastanelerden sonra üniversitelerde de köpek rezaleti yaşanıyor. Hayvanseverlik adı altında halka dayatılan köpek hegemonyası insan hayatını hiçe sayma noktasına geldi.

Başıboş köpekler artık her yerde!

Başıboş köpekler sokak ve caddelerin ardından şimdi de kapalı alanları işgal etmeye başladı. Bugüne kadar sokaklarda insanlara zor anlar yaşatan başıboş köpekler, son olarak hastane ve kafenin ardından okullarda da görülmeye başlandı.

Ülkede vatandaşların en büyük problemlerinden biri haline gelen başıboş köpek sorunu kapalı alanları da etkisi altına aldı. Belediyelerin bir türlü çözüm bulamadığı köpekler, insanlara ait alanlara girdi. Türkiye'nin birçok şehrinde bulunan hastane ve kafelere giren başıboş köpekler, insanları tedirgin ederken bu kez de okullardan görüntüler gelmeye başladı.

Son dönemde ülkenin birçok yerinden başıboş köpeklerin insanlara saldırı haberleri gelirken, okulların açıldığı dönemde öğrencilerin oturması gereken koltuklarda köpeklerin yer alması dikkat çekti. 

Öte yandan sokaklarda her türlü bakteri ile temas eden köpeklerin oturduğu bu koltuklara, onlardan sonra insanların oturması ise birçok hastalığa kapı aralıyor. 

HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR

Başıboş köpeklere bağlı hastalıkların ise son yıllarda hızla arttığı verilere yansımıştı. İstatistiklere göre Türkiye’de kuduz temaslı vakaların 3,5 kat, kist hidatik vakalarının 8,8 kat arttığı tespit edilmişti.

Sağlık Bakanlığı ve TÜİK verilerine göre; 2000 yılında 87 bin 508 kişide kuduz temaslı vaka kayda geçerken, 2019 yılında vaka sayısı 308 bin 787’e tırmandı. Bu veriler, günde 846, ayda 26 bin insanın başıboş köpek saldırısına uğradığını ortaya koymuştu. Son 2 yılda 16’sı çocuk 48 vatandaşımız köpek saldırılarında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz