Görüş Bildir

Bin Bella kitaplaştı!

Gazeteci Yazar Uzun "Ahmet Bin Bella'nın direnişin öncülüğünü yapma ve Cezayir’in ilk Cumhurbaşkanı olma süreci kitapta detaylarıyla ele alınıyor" dedi.

Bin Bella kitaplaştı!

DİYARBAKIR  - Cezayir Kurtuluş Savaşının önderi, Cezayir'in ilk devlet başkanı Ahmet Bin Bella'nın hayatı ve fikirleri kitaplaştırıldı.

Gazeteci Yazar Mustafa Uzun'un kaleme aldığı eserde Ahmet Bin Bella’nın günümüz dünyasına, sömürü düzenine, güncel ve kültürel meselelere, İslami hareketlere, düşüncelere ve devrimlere olan bakış açıları ele alınıyor.

Darbe ile iktidardan uzaklaştırılan ve hapishanede İslami düşünceyle tanışan Bella'nın kültür, felsefe, edebiyat, iktisat ve sosyoloji gibi dallarla ilgili tespitleri bu eserde toplandı.

Ahmet Bin Bella’nın unutulmaya yüz tutan hikayesini merkeze koyan kitap, Afrika ve İslam dünyasına yönelik önemli tespitler içeriyor.

Gazeteci Yazar Uzun, yaptığı açıklamada, kitapta uzun yıllar Fransız ve Cezayir hapishanelerinde yatan Bella’nın nezaketine, ailesine olan merhametine, Osmanlı'ya karşı geliştirdiği ve döneminin aydınlarına inatla oldukça olumlu olan farklı bakışına, tevazusuna, namazlarına verdiği öneme ve olaylara olan vukufiyetine dikkat çekildiğini söyledi.

AHMET BİN BELLA KİTAPLAŞTIRILDI

Kitapta Batılıların Afrika’da yaptıkları köle ticaretlerine ve büyük katliamların yapıldığı Cezayir Bağımsızlık Savaşına da yer verildiğini aktaran Uzun, şöyle konuştu:

"Fransız işgali altındaki Cezayir’de doğan, Fransız ordusunda askerlik yapan, Fransa Süper Ligi'nde meşhur bir futbolcu olarak top koşturan ve hapishanede öğrenene kadar anadili olan Arapçayı konuşamayan Ahmet Bin Bella'nın daha sonra direnişin öncülüğünü yapma ve Cezayir’in ilk Cumhurbaşkanı olma süreci kitapta detaylarıyla ele alınıyor."

Uzun, Asalet Yayınları'nın Asiller Serisinden çıkan eserde ayrıca, "Osmanlı asla sömürgeci değildi, Osmanlı Batı'nın en büyük düşmanıydı, tek çare İslam Birliği, Türk musikisi, Kapitalizm katliamla başlar, İslam tarih boyunca hiç donukluk yaşamadı, İsrail diye bir devlet olmaz, Batı'nın çizdiği sınırların devamı küfürdür, mezhepler zenginliğimizdir, İslam Birliği zaruridir, Öz yönetim, kuvvet güç ile değil adalet ile ölçülür, İslam Birliği, İslam Ortak Pazarı ve İslam Ordusu." gibi bölümlerin yer aldığını sözlerine ekledi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi