"Çizgi sanatını İslam karşıtlarına karşı kullanmamız gerekir"

ABD'nin Kudüs üzerindeki şer planını ve sonrasında meydana gelen gelişmeleri çizgilerine yansıtan karikatürist Mikail Çiftçi, bu sanatın İslam karşıtlarına karşı kullanılması gerektiğini belirtti.

Emperyalist ABD'nin Kudüs'ü Siyonist terör şebekesinin sözde başkenti olarak ilan etmesi ve sonrasında meydana gelen gelişmeleri çizgilerine yansıtan karikatürist Mikail Çiftçi, bu sanatla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Söz konusu kararın ardından dünya genelinde ve Türkiye'nin birçok ilinde düzenlenen sergilerde karikatürleri sergilenen Çiftçi, bazen savaşlarla alınamayan sonuçların, karikatür gibi propaganda araçlarıyla elde edilebileceğini söyledi.

İslam karşıtlarına karşı kullanmamız

Bu çağın ilim, yazı ve çizgi asrı olduğunu belirten Çiftçi, İslam ümmetinin kendini bu alanda geliştirerek, söz konusu sanatı İslam karşıtlarına karşı silah olarak kullanması gerektiğini dile getirdi.

Evrensel özelliğe sahip karikatürün, rengi, dili ve ırkı olmayan bir sanat dalı olduğunu anlatan Çiftçi, "Çizgi görselliğe odaklı olduğu için her kesimden insanların anlayabileceği, yorumlayabileceği ve o konudan bir şeyler alabileceği, etkilenebileceği bir sanat dalıdır. Çizginin bu yönünü iyi kullanmak lazım. Herhangi bir olay karşısında yaptığınız bir çizimi, özellikle yazısız olan karikatürlerde sadece çizgilerle yansıtılan o yorumu Afrika'da olan kişi de Çin'de olan kişi de yorumlayabiliyor. O yüzden tabir yerindeyse bu silahı iyi kullanmak gerekiyor. Her kesime, her ülkeye, her dile hitap ediyorsunuz. Bu yüzden bu alana önem verilmesi gerekiyor. Bunu çizenlerin desteklenmesi, bu alana yoğunluğun artırılması, bu alanların desteklenmesi, bu alana yatırım yapılması çok etkili olacaktır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz