Demirtaş: Mesajı aldık, seni Başkan yaptırmayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partilerine yönelik bombalı saldırının yapıldığı Mersin'de miting meydanı dolduran onbinlere hitap etti. Demirtaş, isim vermeden Adana ve Mersin'deki saldırının arkasındaki güce işaret ederek, "Adana ve Mersin'de bize verilmek istenen mesajı aldık. Mesajını aldık. Sana cevabımız şudur. Seni hala Başkan yaptırmayacağız, Başkan yaptırmayacağız" dedi.

Demirtaş: Mesajı aldık, seni Başkan yaptırmayacağız

Bombalı saldırıya rağmen Mersin'de miting meydanını hınca hınç dolduran onbinlere seslenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuşmasına "Sizlerin bu coşkusu daim olsun inşallah. Kardeşçe duruşunuz daim olsun inşallah. Bu meydandaki coşku 7 Haziran'da seçim sandıklarında da aynı görkemle ve heyecanla bütün Türkiye'ye umut olsun inşallah" sözleriyle başladı.

Bombalı saldırıya meydandan yanıt

Demirtaş, Adana ve Mersin'deki parti binalarına dönük bugün sabah saatlerinde eşzamanlı gerçekleşen bombalı saldırılara meydandan yanıt verdi. "Adana ve Mersin'deki alçakça saldırıyı bir kez daha kınıyorum" diyen Demirtaş, yaralılara hayırlı şifalarda, partililere de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Seçim kampanyaları başlamadan önce bu tür tehlikelere dikkat çektiklerini hatırlatan Demirtaş, bugüne kadar partilerine yönelik 66 yerde çirkince saldırının yapıldığının altını çizdi. Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki provokasyonu hatırlatan Demirtaş, "Ağrı Diyadin'de büyük bir provokasyon yapmak istediler. Bu ülkenin çocuklarını, askerlerini, her biri bizim çocuklarımız olanları ölüme sürdüler, mümkünse Türkiye'nin her bölgesine cenaze göndermek istediler. Büyük bir şiddet ve öfke dalgası yaratarak, HDP'nin çalışmasını engellemek istediler. Maalesef 3 insanımız yaşamını yitirdi, yaralananlar oldu. Ancak o provokasyonla elde etmek istediklerini elde edemediler" dedi.

'Büyük bir katliam girişimiydi'

Adana ve Mersin'in bilinçli seçilmiş kentler olduğunu söyleyen Demirtaş, şunları kaydetti: "Allah korusun parti adaylarımıza, parti yöneticilerimize yönelik büyük bir katliam girişimidir. Çünkü her sabah il teşkilatlarımızda seçim koordinasyon toplantısı var. İl adaylarımız, seçim koordinasyonu, parti yöneticilerimiz toplantı yapıyor. Allah korudu, Adana ve Mersin'de çok sayıda cenaze çıkabilirdi. Türkü Kürde, Kürdü Türk'e kırdırmak ve korkuyu hakim kılmak için çirkince, alçakça bir operasyona giriştiler."

"Meydan meydan anlatmaya çalışıyoruz. 7 Haziran bu ülkenin son günü değil, 8 Haziran da yüz yüze bakacağız. Mersin'de de, 81 vilayette de yüz yüze bakacağız" diyen Demirtaş, yaratılmak istenilenin halkların birbirinden nefret etmek olduğunu söyledi.

Gençlere ve partililere çağrı

Provokasyonlara karşı partililere ve gençlere seslenen Demirtaş, "Provokasyonları boşa çıkarmanın yolu da şudur. Sokakta AKP, MHP ve CHP'lilere öfke ile bakmayacağız. Sevgiyle, kardeşlikle bakacaksınız ki bu provokasyon boşa çıksın. Hepsi bizim kardeşimizdir. Bizim en önemli kazanımımız barış olacaktır. Koltuktan, sandıktan, vekillikten kıymetlidir bu barış. Meydan meydan dolaşıp ülkedeki barışı büyüteceğiz. Türkiye halklarına uzattığımız bu barış ve kardeşlik eli tutulursa ve HDP parlamentoya gönderilirse bu alçakça saldıralar olmayacaktır. Bu meydan bu alçakça saldırının tutmayacağı meydandır. Arap'tır, Süryani'dir, Kürt'tür, Türk'tür, başı açıktır, kapalıdır ayrımı yapılmayacaktır. Bunların inadına sarılacaksınız, kardeşiz diyeceksiniz" şeklinde çağrıda bulundu.

'HDP'nin nasıl bir parti olduğunu görsünler'

AKP iktidarının ülkeyi felakete sürüklediğinin altını çizen Demirtaş, "Türkiye'de kaos yaratmak için kendi saltanatını koruyup, çılgınlık yapanlara vereceğimiz yanıt, barıştır. Barış, kardeşlik ve özgürlük yolundan sapmayacağız. 7 Haziran'da da, 8 Haziran'da da durduğumuz yer bu olacaktır" dedi.

Miting sonu için partilere çağrıda bulunan Demirtaş, "Miting sonunda dağılırken, geçtiğiniz bütün seçim bürolarını, geçtiğiniz tüm partilerin seçim çalışmalarını selamlayarak geçin ki HDP'nin nasıl bir parti olduğunu görsünler" diye konuştu.

'Mesajı aldık: Seni Başkan yaptırmayacağız'

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, isim vermeden Adana ve Mersin'deki saldırının arkasındaki güce işaret etti. Demirtaş, "Adana ve Mersin'de bize verilmek istenen mesajı aldık. Mesajını aldık. Sana cevabımız şudur. Seni hala Başkan yaptırmayacağız, Başkan yaptırmayacağız" dedi. Bu esnada meydandan yükselen "Mersin seninle gurur duyuyor" sloganına Demirtaş, "Asıl sizlerle biz gurur duyuyoruz" yanıtını verdi.

'En büyük vaadimiz yeni bir anayasa'

"Bütün bunları yapmak için yeni bir anayasa ve barışa istikrara ihtiyacımız var" diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlardan birer vaat olarak söz etmiyoruz. Gasp edilen haklarınızı iade edeceğiz. Siz çalışıp, siz üretiyorsunuz. Bu ülkenin biraz sevkini siz çıkarın. Adaletli bir dağılımdan söz ediyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde bu selama yüreğinde cevap olanlar, bu prokovasyonlara 7 Haziran'da büyük bir cevap verecektir, ülke 7 Haziran'da rahat bir nefes alacak. İyi ki oy vermişiz diyeceğiz. Her birimiz rahat uyuyabileceğiz. "

'HDP senin de hakkını savunur, korkma'

Türkiye'de HDP oldukça idamdan söz edilemeyeceğini söyleyen Demirtaş, "HDP senin hakkını da savunur, korkma. Mısır'da, Mursi'nin, seçilmiş birinin darbeciler tarafından teslim alınmasını, idam cezası almasını kınıyoruz. HDP Mursi'nin de haklarının arkasındadır. Uluslararası kamuoyunu harekete geçmelidir. Mısır'da yayılmak istenen çatışmayı körüklemektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda "Kefenimi elemi aldım" sözlerine atıfta bulunan Demirtaş, "İdama karşı olan bizsiz, siz değilsin. Darbe girişimine asla izin vermeyiz. Velev ki sen meydanlarda her yerde küfürler saysan da biz senin hakkını da savunuruz. İdama karşı oluruz. Ama senden en büyük hesabı da biz sorarız" diye konuştu.

'Halka söz verdik barış ve demokrasiyi sandıktan çıkaracağız'

Partisinin seçim kampanyasına da değinen Demirtaş, şu vurguları yaptı: "Sizler çalıştıkça, ürettikçe, HDP barış mesajını bütün ülkeye yaydıkça, bu dediklerimiz olacak. Tek bir oy heba olmamalıdır. Sandıklara neşeyle, coşkuyla gitmelisiniz. Çevrenizdekileri ikna için çaba sarf etmelisiniz. Sandıklara sahip çıkmalısınız. Adaylarımızın etrafında tek yürek olmalısınız. Aynı tempoyla, moral bozmadan, provokasyonlara prim vermeden 7 Haziran'da bayram var bayram, düğün var düğün, HDP zaferi var zaferi. Asla ve asla ilke ve duruşlarımızdan taviz vermeyeceğiz. Hem vasiyetimdir hem de nasihatimdir. Allahın verdiğini candır istediğinde alır. Asla kula kulluk etmeyiz. Canımız hakkın yolunda veda olsun. Verdiğimiz mesaj budur. 7 Haziran'a aynaya bakın aynaya. 7 Haziran'da korktuğunuz kadar korkuyorsunuz. O sandık açılacak, sizin iktidarınızın sonu gelecek. Halka söz verdik, barış ve demokrasiyi ille de o sandıktan çıkaracağız."

Son olarak "Gençlere ve kadınlara buna hazır mısınız" diye soran Demirtaş, meydanı dolduran onbinlerden hep ağızdan "Evet" yanıtını aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz