Eğitim Bir-Sen'den "Kanayan Yaramız Gazze" konulu ödüllü yarışma

Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Şubesi, 4 ayı aşkın süredir Gazze'de devam eden katliama dikkat çekmek amaçlı "Kanayan Yaramız Gazze" konulu ilkokul arası resim, ortaokul arası şiir, lise arası mektup ve öğretmenler arası ödüllü yarışma düzenliyor.

Eğitim Bir-Sen'den

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları 131 gündür aralıksız devam ederken Yemen gibi vicdan sahibi ülkelerin yanı sıra dünyanın dört bir yanında farklı yönlerde faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşları çeşitli şekillerde desteklerini sürdürüyor.

Diyarbakır Eğitim Bir-Sen Şubesi, Gazze'de uygulanan soykırıma dikkat çekmek ve işgal rejiminin devam ettirdiği katliamları tekrardan gündemde tutmak amacıyla bir yarışma düzenliyor.

Düzenlenecek yarışmayla ilgili sendika binasında yaptığı basın açıklamasıyla duyurusunu yapan Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, yarışmanın sadece kent merkeziyle sınırlı kalmayıp 17 ilçede düzenleneceğini dile getirdi.

"SİYONİST İSRAİL 12 BİN 500'DEN FAZLA ÇOCUK, 8 BİNDEN FAZLA KADINI KATLETMİŞ DURUMDA"

7 ekimden bu yana işgal rejiminin Gazze'ye acımasız bir şekilde bombardıman uyguladığını ve on binlerce masum sivili katlettiğini belirten Tekdemir, "Bu saldırılar 130 gündür devam ediyor. siyonist israil 12 bin 500'den fazla çocuk, 8 binden fazla kadını katletmiş durumda. Dolayısıyla halen enkaz altında sayıları on binlerle ifade edilen kayıplar söz konusu. siyonist israil bu saldırıları dünyanın gözleri önünde yapmakta ve hiçbir engelle karşılaşmamaktadır. Dünyanın katliamı onaylayan sessizliği karşısında saldırılarını pervasızca arttırmaktadır." dedi.

Tekdemir, "Bu ağır kıyım karşısında 57 İslam ülkesi başta olmak üzere insan hakları adına cümle kuran tüm devletler maalesef derin bir sessizliğe gömülmüş durumda. Elbette israil gücünü dünyanın sessizliğinden almakla birlikte arkasında bazı şer devletlerin açık bir şekilde saf tutmasının da etkisi var." ifadelerini kullandı. 

"DİYARBAKIR EĞİTİM BİR-SEN OLARAK 'KANAYAN YARAMIZ GAZZE' DEDİK"

Düzenleyecekleri yarışmanın detaylarını aktaran Tekdemir, şunları söyledi:

"Bizler Diyarbakır Eğitim Bir-Sen ve Filistin'e Destek Platformu olarak Gazze'de acımasızca katledilen çocukların yaşamını ve yaşadıklarını gündeme getirmek, katledilen kadınların yaşadıklarına ışık tutmak ve onların çaresiz bir şekilde ölümlerine seyirci kalmadığımızı ifade etmek üzere çeşitli etkinliklerin yanında yarışma düzenleme kararı aldık. Dolayısıyla Diyarbakır Eğitim Bir-Sen olarak ilkokul arası resim, ortaokul arası şiir, lise arası mektup ve öğretmenler arası yarışması yapmak suretiyle 'Kanayan Yaramız Gazze' dedik. Bu yarışma kararı çerçevesinde inşallah 17 ilçemizdeki tüm okullarımızda yarışmalarımızı gerçekleştireceğiz."

Tekdemir, "Bu yarışmalar sonunda dereceye giren eserleri önce ödüllendireceğiz, daha sonra bunları kitap haline getirip başta insan hakları kuruluşları ve Gazze meselesine sahip çıkan paydaş kurumlar olmak üzere çeşitli yerlere kitaplarımızı göndereceğiz. Yarışmamızın başvuru tarihi 15 Şubat-25 Mart tarihleri arasında olacak. Yarışmanın ödül töreni de inşallah nisan ayı içerisinde planlayıp önceden duyurusunu yapacağız. Yarışmaya başvuracak öğrenci ve öğretmenlerimiz; değerlendirilecek eserlerini okullarda sendika temsilcilerine teslim edebilir, herhangi bir yere başvurmadan 'kanayanyaramızgazze@gmail.com' adresine gönderebilir veya sendika merkezine elden teslim edebilirler." şeklinde konuştu

Kaynak: Diyarbakır Söz