Fetö'da Din İstismarı!

Siirt merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonda bir haftada gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı uygulandı

Fetö'da Din İstismarı!

58 evde yapılan aramada PKK'ya ait propaganda içerikli belgeler ve fişlemek için kullanılan çeşitli dokümanlar ile dijital verilere el konuldu.

 Bu doküman ve dijital veriler ışığında Bank Asya'da gerçekleştirilen aramada yurt içi ve dışında kaynağı belli olmayan yüklü para transferlerine ilişkin dekontlar ele geçirildiği belirtildi

Vatandaşların inanç ve duyguları istismar edilerek, "zekat, fitre, sadaka, burs, kurban parası ve himmet" adı altında toplanan paranın maksadı dışında kullanıldığının belirlendiği öğrenildi

Siirt merkezli 6 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında son bir haftada gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca, ihbar üzerine geçen yıl 4 Ekim'de kentte faaliyet gösteren özel okul, dershane ve yurtlarda öğrenci kayıtlarının eksik yapıldığı, ilgili kurumlara bildirimde bulunulmadığı ve vergi kaçırıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, eğitim-öğretim kurumlarındaki aramalarda ele geçirilen delillerin incelenmesi üzerine 2 Şubat'ta gerçekleştirilen operasyonda 3 eğitim-öğretim kurumundaki bazı belge ve dijital verilere el konuldu.

- Siirt merkezli 6 ilde operasyon

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 28 Mayıs'ta "terör örgütü yöneticisi ve üyesi olma", "terör örgütüne finansman sağlama" suçlarıyla ilgili Siirt, Denizli, Gaziantep, Çorum, Diyarbakır ve Hatay'da 58 zanlıya ait 65 adreste suç ve suç unsurlarının tespitine yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda 58 evde yapılan aramada terör örgütü PKK'ya ait propaganda içerikli belgeler ve fişlemek amacıyla kullanılan çeşitli dokümanlar ile dijital verilere el konuldu.

- Terör örgütünün sözde "sorumluları" yakalandı

Denizli'de gözaltına alınan terör örgütünün sözde eski il sorumlusu P.K. ile sözde il sorumlu yardımcısı M.A. tutuklandı.

Örgütün finans kaynaklarını yönettikleri ve koordine ettikleri öne sürülen N.Y. ve Ş.E. de "terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak", "terör örgütünün finansmanını sağlamak" suçlarından cezaevine gönderildi.

- Yüklü miktarda kaynağı belirsiz para trafiği

Evlerde ele geçirilen dokümanlar ve dijital veriler ışığında Bank Asya'da yapılan aramada, yurt içi ve dışında kaynağı belli olmayan yüklü para transferlerine ilişkin dekontlar ele geçirildiği belirtildi.

Örgüt faaliyetleri kapsamında vatandaşların inanç ve duyguları istismar edilerek, "zekat, fitre, sadaka, burs, kurban parası ve himmet" adı altında toplanan paranın maksadı dışında kullanıldığının belirlendiği öğrenildi.

Operasyon kapsamında bir haftada gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı uygulandı, 5'i ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Firari bir zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

- Suç duyurusu

Bu arada, kentte görevli iki gazeteci, Siirt'te gözaltına alınan örgütün sözde il sorumlusu M.A. ile M.Z.G, İ.Ö, A.D, İ.G. ve N.O, Siirt Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiği sırada, zanlılardan biri tarafından tehdit edildikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.  Toplanan deliler ışığında FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonların devam edeceği öğrenildi.

Ak Parti eski il başkanı

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ- PDY soruşturması kapsamında, 'Terör örgütü yöneticiliği ve üye olmak ile terör örgütüne finans sağlama' suçlarıyla ilgili önceki gözaltına göz altına alınan 5 kişi dün akşam mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, AK Parti eski İl Başkanı Nihat Yumuk ile Şerif Erkoyuncu'yu tutuklarken, 3 kişiyi serbest bıraktı.

Batman'daki operasyon

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 3 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve öğretmen oldukları bildirilen 2 kişi, işlemlerinin ardından Batman Adliyesine sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi, adli kontrol kararıyla salıverildi. Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceki gün 2 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlıların evlerindeki bilgisayar ile bazı belgelere el konulmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz