HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları düzenleyecek

Merkezi düzeydeki toplantılarını tamamlayan HDP ve Yeşil Sol Parti, il ve ilçe yönetimleriyle yaptıkları toplantıların ardından halk toplantılarına başlayacak.

HDP ve Yeşil Sol Parti halk toplantıları düzenleyecek

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim sonuçlarını değerlendirdiği merkezi düzeydeki toplantılarını tamamladı. Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında bir dizi kararlar alındı. 

Buna göre; ilk olarak il ve ilçe örgütleriyle toplantılar alınacak. Parti yönetimlerinde düzenlenecek toplantıların 17-25 Haziran arasında bitirilmesine kararlaştırıldı.

Daha sonra il, ilçe, mahalle ve köylerde halk toplantıları düzenlenecek. Toplantılarda örgütsel durum ele alınacak, yurttaşların eleştirileri ve talepleri dinlenecek. Toplantılara, sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, milletvekilleri ve parti yöneticileri katılacak. Yapılması planlanan halk toplantılarının kapalı alanlarda değil, açık alanlarda yapılmasına dikkat edilecek.

SEÇMENİYLE BULUŞACAK

Toplantılara katılımın güncel politik tartışmaların sıcaklığını koruması nedeniyle de yoğun geçmesi bekleniyor. Bu toplantılarında yurttaşlar söz haklarını kullanacak. Program kapsamında Kurban Bayramı'nda da partililer, ev ev dolaşacak. Köy ve aile ziyaretleri bayram süreci boyunca devam edecek. 

KONFERANS ÇALIŞMALARI

Özeleştiri ve halk toplantılarının ardından ise, yerel ve merkezi konferans çalışmaları başlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz