Kaplan: Uludere raporu skandal

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, hava saldırısında 34 kişinin öldüğü olaylarla ilgili hazırlanan 7 sayfalık Uludere raporunun, 'skandal' bir belge olduğunu savundu.

Kaplan: Uludere raporu skandal

Meclis'te gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen Hasip Kaplan, Uludere Raporu'nu eleştirdi. Raporun mili istihbaratın zaafının bir belgesi olduğunu öne süren Kaplan, "Hükümet, savcılığın gizlilik kararına sığınarak, MİT'e dayanarak kendini aklayamaz. Yürütme olarak yasamaya kafa tutuyorum diyorlarsa, Meclis'i yok sayıyorum diyorsa, çıkıp bunu açıklasın. Uludere katliamını bir kaza olarak göstermek, bir acizliktir." dedi.

Darbeciler yargılanırken, darbeyi yapanların tutuksuz olarak yargılanmaması gerektiğini belirten Kaplan, dünyanın hiçbir yerinde darbe yapanların tutuksuz yargılanmadığını söyledi.

Yeni teşvik paketini de eleştiren Kaplan, "Bu teşvikten yararlanmak için o bölgelerin kimliğini taşımak gerekmiyor. AB, Arap ülkeleri gelip yatırım yapacaklar. Bizim bölgemiz petrolün doğalgazın, madenciliğin fazla olduğu bir bölge. 50 milyon sınırını niye koyarsınız? 30 yıldır çatışmaların olduğu bir bölgede, kimin cebinde bu para olabilir. Amaç, o bölge insanını teşvik etmesi değil." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz