Ölüm yıl dönümünde Gaffar Okkan Parkı açıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın adını taşıyan parkın açılışında “Türkiye'yi düşünecek, Türkiye'yle yaşayacak, Türkiye'nin geleceğine, bütünlüğüne, beraberliğine odaklanacak duyarlılıkta insanlara çok ihtiyacımız var” dedi.

Ölüm yıl dönümünde Gaffar Okkan Parkı açıldı

Muratpaşa Belediyesi, 24 Ocak 1993'te öldürülen gazeteci ve yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990'da öldürülen Prof. Dr. Muammer Aksoy'un ölüm yıl dönümlerini belirten 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

"Dürüst insanlara, kamu görevlilerine ihtiyacımız var"
Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılışta Başkan Uysal, Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’u ‘cesur mücadeleleriyle’ anarken, benzer acıların yaşanmamasını temenni etti. Başkan Uysal, sözlerine şöyle devam etti:


“Her zaman milli bağımsızlığımızı esas alacak, kestirmeden yolları değil, uzun vadeli, kalıcı yolları seçerek Türkiye'mizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize vasiyet ettiği muasır medeniyet düzeyinin üzerinde kalmasını sağlayacak, buna ant içmiş, bunun için mücadele eden aydınlara, sorumlu, dürüst insanlara, kamu görevlilerine ihtiyacımız var. Türkiye'yi düşünecek, Türkiye'yle yaşayacak, Türkiye'nin geleceğine, bütünlüğüne, beraberliğine odaklanacak, bu duyguları gelecek nesillere aktaracak duyarlılıkta insanlara çok ihtiyacımız var.”


Vali Şahin ise Başkan Uysal’a göstermiş olduğu alicenaplıktan dolayı teşekkür ederek, “Şehitlerimiz, aslanlarımız, yiğitlerimiz, vatanımız için, devletimiz için, bayrağımız için canlarını feda ettiler. Canlarını feda ettikleri bu değerlerin yılmaz bekçileriyiz” dedi.


Açılış konuşmalarının ardından parkın ve Ali Gaffar Okkan anısına dikilen rölyefin açılışı gerçekleşti.
Açılışa, eşi Ümran Uysal’la iştirak eden Başkan Uysal’ın yanı sıra Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Garnizon Komutanı Tarık Hekimoğlu, Antalya İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, çok sayıda dernek temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

iha

Kaynak: Diyarbakır Söz