Özyönetim İlanına FETÖ'dan yardımı!

Türkiye’de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin, PKK’nın şehirlere girmesine, silah ve patlayıcı stoklamasına da göz yumdukları ortaya çıktı.

Özyönetim İlanına  FETÖ'dan yardımı!

Şehirlere gelen örgüt mensupları, silah ve patlayıcılar yüzünden yüzlerce asker, polis şehit olmuş, onlarca sivil vatandaş da yaşamını yitirmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar devam ederken, soruşturmalarda terör örgütü FETÖ/PDY ile ilgili bazı önemli bilgilere de ulaşılıyor.

Cihan Haber Ajans’ın ulaştığı özel bilgiye göre; Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütü PKK’nın çatışmaları şehirlere taşıyabilmesine, yardım ve yataklık yapan terör örgütü yandaşlarının yanı sıra devletin içine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) mensubu askerlerin de büyük yardım ve yataklık yaptıkları belirlendi.

HAİNLER KARDEŞLİĞİ

Devlet içerisine sızmış ve terörle mücadele noktasında kritik noktalarda görev alan terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının, Yüzlerce PKK militanının, ağır silahlar, tonlarca bomba ve patlayıcıyla ülkeye girişine göz yumduğu ortaya çıktı. FETÖ/PDY mensupları sayesinde, özellikle örgütün Kuzey Irak ve Suriye’deki kamplarında keskin nişancı ve kent savaşında tecrübeli yüzlerce terör örgütü PKK mensuplarının beraberinde ağır silahları ve büyük yıkımları sebebiyet veren el yapımı bomba (EYP) hazırlamakta kullanılan patlayıcıların da ülkeye girmesine kılını bile kıpırdatmadığı belirlendi.

Bu dönemde 500’e yakın asker, polis ve korucu şehit olurken, onlarca sivil vatandaş da terörden yaşamını yitirdi. Sur, Silvan, Lice, Silopi, Nusaybin, Cizre Varto, Bulanık, Dargeçit Yüksekova’da ikamet eden yüz binlerce vatandaş terör yüzünden evini terk etmek zorunda kaldı.

SIK DİLE GETİRİYORDU…

24. dönem Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, düzenlediği basın toplantılarında bu konuyla ilgili sık sık, “Güneydoğuda ve doğuda devletin içine sızmış paralel yapı mensupları PKK’nın şehirlere girmesine göz yummuşlardır” açıklamasında bulunuyordu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler