Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yeniden çatışmalı döneme girilmesinin, ülkenin kan gölüne dönmüş olmasının çok büyük bir talihsizlik olduğunu belirtti.

Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da konuştu

HDP olarak, yaşamını yitiren insanların üniformasına, siyasi düşüncesine, etnik kimliğine, mezhebine ve kim tarafından öldürüldüğüne bakmadan bütün acılara sahip çıktıklarını ifade eden Demirtaş, "Allah şahittir ki biz kendi çocuklarımıza sarılamıyoruz, çocuklarımızı öpemiyoruz. Çünkü bugünlerde o kadar çocuk babasız annesiz kaldı ki. Bugünlerde çok sayıda anne ve baba evlatsız kaldı ki kendi çocuklarımıza sarılmaktan utanıyoruz" dedi.

HDP Genel merkezinde arşivlerinin bulunduğu ve seçim hazırlıklarının yapıldığı arşiv odasının yakıldığını ileri süren Demirtaş, olaya müdahale edilmediğni savundu.

HDP'ye yönelik tahriklerin devam edeceğini idida eden Demirtaş, parti tabanından bu tahriklere prim vermemelerini istedi.

Meşru müdafanın her canlının hakkı olduğunu ifade eden Demirtaş, halkın, kendini koruma çerçevesinde, yasalara uygun olarak meşru müdafaasını yapması gerektiğini söyledi.

“SEÇİMDEN ÇEKİNMİYORUZ”

Kandil'e HDP'nin heyet gönderip göndermeyeceğine ilişkin soru üzerine Demirtaş, iğne ucu kadar barış ihtimali gördükleri yerden gireceklerini belirterek, "Biz barış için Kandil'e değil, Fizan'a da gideriz. Yeter ki koşullar oluşturulsun, yeter ki sonuç alabileceğimiz bir noktaya getirebilelim" dedi.

Demirtaş, Ankara'da HDP Genel Merkezine yapılan saldırının seçime katılımlarını engelleyip engellemeyeceğine ilişkin soruya ise "Hiç etkilemez. Çadır kurarız, 3 saate evraklarımız tamamlarız yine veririz. Arşivimiz ve evraklarımız yakılmış olabilir. Adaylarımız çağrı yaptığımız saate evraklarını yenileyip, getirebilirler" yanıtını verdi.

"Bölgede seçim yapılacak ortamı var mı?" sorusu üzerine bölgedeki güvensizlik ortamının seçimin yapılmasını imkansız hale getirdiğini savunan Demirtaş, "Sandıktan korkmuyoruz, kaçmıyoruz. Ama koşullar olgunlaşsın diye uğraşıyoruz. 'Seçim yapılmasın veya seçim yapılamaz' diye bir öngörümüz yok" diye konuştu.

CİZRE’DEKİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Demirtaş, Şırnak'ın Cizre ilçesinde süren sokağa çıkma yasağının, günlük yaşamı olumsuz etkilediğini anlattı. Tek taleplerinin, ilçedeki sokağa çıkma yasağının kaldırılması olduğuna işaret eden Demirtaş, "Cizre'den vermeye çalıştığımız sağduyu mesajı engellenmez. Cizre'de asker, polis, kadın, genç, çocuk ölürken biz sırtımızı dönüp, hiç bir şey olmamış gibi davranamayız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz