Sosyal medyaya göz açtırılmıyor

DİYARBAKIR'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'nin Afrin kentine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri ve silahlı terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ propagandası yaptıkları iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medyaya göz açtırılmıyor

Cumhuriyet Başsavcılığı, TSK'nın 20 Ocak Cumartesi günü başlattığı, 'Zeytin Dalı Harekâtı' ile ilgili sosyal medya hesapları üzerinden halkı kin ve düşmanlığa tahrik edenler, silahlı terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ ile ilgili propaganda yapıp, provakatif eylem çağrısında bulunanlar hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, İl Emniyeti İstihbarat, Terörle Mücadele ve Bilişim Suçları Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada yapılan paylaşımları incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde, şüpheliler tespit edilerek, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince haklarında yasal işlem başlatıldı, 30 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisin, sosyal medyada benzer paylaşımlarda bulunanlarla ilgili çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

HDP'LİLERİN İNCELENMESİ

Van Erciş Cumhuriyet Başsavcılığının, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili sosyal medyada kirli propagandada kullanılan ve 2016'da çekilen yaralı çocuk fotoğrafı paylaşımına yönelik başlattığı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin'e yönelik harekatla ilgili sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlar nedeniyle HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ile HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü hakkında soruşturma başlattı.

HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkındaki inceleme de sürüyor.

İSTANBUL'DAKİ GÖZALTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 kişi hakkında yakalama kararına hükmederken Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da 57 kişi hakkında soruşturma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler