Sürece gönül birlikteliği için

Dün akşam Diyarbakır’a Bakan Eker’le gelen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Üç ilin STK temsilcileriyle biraraya gelerek; “sürece” destek olmalarını istedi.

Sürece gönül birlikteliği için

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’le, barış sürecine destek amacıyla Diyarbakır'a 2 günlük önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor. Dün akşam Diyarbakır’a gelen Davutoğlu ve Eker ilk olarak, Sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Sürecin ve Suriye politikası hakkında nabız yoklayacağı bildirilen Davutoğlu bugün de Dicle Üniversitesi'nde yaklaşık 2 bin öğrenciye konferans verecek.

BAKANLAR DİYARBAKIR’DA

Dış politikanın yoğunluğundan fırsat buldukça yurt içi geziler de yapmaya çalışan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Bursa ziyaretinin ardından dün akşam da, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’le birlikte yanında Bakan yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Hacı İhsan Arslan, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz Diyarbakır’a geldi.

Havaalanında Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, İl Emniyet Müdürü Recep Güven ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

BAYDEMİR YAKINLIĞI

Davutoğlu'nu karşılayan Baydemir, bakana yakınlık gösterdi. Baydemir ile Davutoğlu küçük bir çocuğu severek, sıcak görüntüler vermesi dikkat çekti. Bakan Davutoğlu'na havaalanı çıkışında kadınlar zılgıtlarla, gençler de "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

BASINA KAPALI TOPLANDI

Havaalanında oluşan uzun konvoyla Sur ilçesindeki Grenpark Otele giden Bakanlar burada kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı. Davutoğlu daha sonra otelin tarihi köşkünde Diyarbakır, Mardin ve Batman'daki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle görüştü, onlarla akşam yemeği yedi. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Davutoğlu'nun sürece destek istediği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı bugün de Dicle Üniversitesi'ni ziyaret edecek ve gençlere konferans verecek. Ülke içi gelişmelerin dış siyaset üzerindeki etkisine değinmesi beklenen Davutoğlu'nun, yeni süreçle ilgili kapsamlı bir konuşma yapması bekleniyor.

ULU CAMİİ’NDE NAMAZ

Cuma namazını tarihi Ulu Cami'de kılacak olan Dışişleri Bakanı, daha sonra esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinleyecek. Üçüncü yüzyıldan kalma tarihi Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi'ni de gezecek olan Ahmet Davutoğlu, akşam partililerle buluştuktan sonra Diyarbakır'dan ayrılacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, önümüzdeki hafta da Mersin'e gitmesi bekleniyor. Davutoğlu'nun, Suriye'deki çatışmadan en çok etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa'yı da ziyaret edebileceği kaydediliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz