'Türkiye geçmişiyle hesaplaşmadan düzgün bir gelecek kuramaz'

AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, ''Türkiye geçmişiyle hesaplaşmadan düzgün bir gelecek kuramaz'' dedi.

'Türkiye geçmişiyle hesaplaşmadan düzgün bir gelecek kuramaz'

Ensarioğlu, AK Parti Ergani İlçe Başkanlığı'nı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin normalleşme sürece yaşadığını söyledi.

AK Parti ile birlikte Türkiye'de değişim, dönüşüm ve sivilleşme sürecinin yaşanmaya başlandığını kaydeden Ensarioğlu, şöyle dedi:

''Bu sürecin gereği olarak bu millete kast etmiş, zulüm etmiş, darbe yapmak için ordunun içinde ya da başka yerlerde her nerede bu millete karşı kast edenler varsa zulüm edenler varsa onlar bugün hesap veriyor. Yani Türkiye geçmişiyle yüzleşmeden Türkiye geçmişiyle hesaplaşmadan düzgün bir gelecek kuramaz. Onun için bu Türkiye'nin demokratikleşme ve normalleşme sürecidir. Bu süreç AK Parti ile birlikte başlayan bir süreçtir. Bugüne kadar bu cesareti bu kararı gösterebilen hiçbir hükümet olamamıştır.''

Vatandaşların sorunlarını dinleyen Ensarioğlu, ilçede yaptırılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin de yakında hizmete gireceği müjdesini verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz