“Bağrımıza taş basıyoruz"

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, bir canlı yayında altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adayı, altılı masayla uzlaşı, İYİ Parti’nin tutumu, Anayasa değişikliği konularında sorulara yanıt verdi. Paylan, Cumhurbaşkanlığı adaylığında altılı masayla ortak çalışabilmek için İYİ Parti konusunda “Bağrımıza binlerce taş basıyoruz, yutkunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bağrımıza taş basıyoruz

HDP (Halkların Demokratik Partisi), Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Karar TV'de Gülay Erdemli'nin konuğu oldu. Paylan, altılı masanın Cumhurbaşkanlığı adayı, altılı masayla uzlaşı, İYİ Parti'nin tutumu, Anayasa değişikliği konularında sorulara yanıt verdi.

"BAĞRIMIZA TAŞ BASIYORUZ, YUTKUNUYORUZ."

Paylan, İYİ Parti hakkında sorulan soruya "(…) Altılı masa bir cumhurbaşkanı adayı belirleyecekse önerilerini ortaya koyup uzlaşıp HDP'nin önerileriyle müzakere etmelere etmesini düşünüyoruz. Oluşacak cumhurbaşkanı adayının da kapsayıcı olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz bağrımıza binlerce taş basıyoruz. İYİ Partililerden bizden hazzetmiyor da biz İYİ Parti'den hazzediyor muyuz? Hayır, hiç hazzetmiyoruz. Bağrımıza taş basıyoruz, yutkunuyoruz. Niye çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var" şeklinde cevap verdi.

"ANAYASA TEKLİFİ EKSİK"
Paylan, Anayasa teklifi hakkında ise altılı masanın anayasa teklifini eksik bulduğunu, siyasetin yıpranmış olduğunu, HDP'nin önerilerini neredeyse çok azını gören bir anayasa teklifi olduğunu ifade etti.

"HDP'SİZ OLMAYACAĞINI GÖRDÜLER"
Paylan, "Başkan Erdoğan'ın seçimi yeniden kazanma riski" başlıklı soruya cevaben şunları söyledi: "(…) Risk varken, hepimizin bir silkelenip kendimize gelmemiz gerekmiyor mu? Ülkenin geleceği için hep birlikte sorumluluk almanın bir yolunu bulmamız gerekmiyor mu? Biz bu çağrıyı yapıyoruz ama henüz mukabil edilmiş değil, seçimlere de altı ay var."
"Umudunuz var mı? sorusuna ise Paylan, "Kesinlikle umudumuz var. Uzlaşma olmalı. Seçmen bunu istiyor. Yolda CHP'li, İYİ Partili, Saadetler benim yolumu çeviriyorlar. Benim yolumu çeviriyorlar. Mutlaka bir yol bulun, diyorlar. İstanbul ve Ankara seçimlerinde bunu gördüler. HDP'siz olmayacağını gördüler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz