“Kayyım yönetiminin 11 daire başkanı görevden alındı” dediler, büyükşehir “HAYIR” dedi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine yeni seçilen DEM Partili yöneticilerin mazbatalarını almalarıyla beraber ‘Kayyım’ yönetiminden çıktı.

“Kayyım yönetiminin 11 daire başkanı görevden alındı” dediler, büyükşehir “HAYIR” dedi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ‘Kayyım’ yönetiminden çıkması seçim önceki süreçte olduğu gibi halen cevaplanmayan soruları da beraberinde getirdi. Bazı medya ve basın, yayım kuruluşları soruları kendileri cevaplamak isteyince ortalık karıştı.

Bazı medya ve basın, yayım kuruluşlarında yer alan haberlere göre, “Kayyım yönetiminin 11 daire başkanı görevden alındı” iddiaları ortaya atılmış ve isim isim, birim birim görevden alınan liste ortaya konmuştu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’dan  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin resmi X hesabından konuya ve haberlere yalanlama gecikmedi. Olası bir durumda bilgi verileceği belirtildi.

Yapılan bilgilendirme metninde, “Bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde daire başkanlarının görevden alındığı iddia edilmiştir ancak bu haberlerde yazılanlar eksik ve yanıltıcıdır.

Söz konusu haberin içeriğine ilişkin net bir açıklama en kısa sürede yapılacak ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve şeffaflık ilkesi içerisinde hareket edildiğini vurgulamak isteriz. Saygılarımızla” ifadeleri yer aldı.

Haber: Nazime Aslı ÇAVLAN

Kaynak: Diyarbakır Söz