YRP, Elazığ'da komisyon ve meclis kararlarını mahkemeye taşıyacak

Elazığ Belediyesi Başkanı AKP’li Şahin Şerifoğulları'nın komisyonların üye sayısını beşten üçe düşürmesiyle ilgili tartışma sürüyor. YRP Grup Sözcüsü Karahüseyinoğlu, bu hukuksuz kararları mahkemeye taşıyacaklarını söyledi.

YRP, Elazığ'da komisyon ve meclis kararlarını mahkemeye taşıyacak

AK Partili Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, meclisten karar çıkararak komisyonların üye sayısı beşten üçe düşürdü. Muhalefet partileri komisyonlara üye veremezken, komisyonların tamamı AKP'lilerden oluştu. Muhalefet partileri ise bu duruma tepkili.

'BELEDİYE BAŞKANI TÜRKİYE'DEKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME MUHALEFET EDİYOR’

Elazığ Belediye Meclisi YRP Grup Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, meclisin ilk toplantıda sabote edildiğini söyledi. Karahüseyinoğlu, "Türkiye’deki değişim ve dönüşüme Elazığ’daki belediye başkanı muhalefet ediyor. Fikirlere, düşüncelere açık olması, halkın kontrolü altında olması gereken meclisinin komisyonlarında muhalefetin yer almasını belediye başkanınız uygun görmedi. Meclisin ilk açılışında, 'Biz şeffaf ve demokratik bir belediye anlayışıyla hareket edeceğiz' diye ifade etti. Dolayısıyla biz de buna inanarak meclis komisyonlarında üye gösterdik. Yaklaşık 25 yıldır bu mecliste komisyonlar beş kişiyle, muhalefetin de temsil edildiği şekilde olmuştur. Ancak cebri olarak kanun ve yönetmeliklerin arkasından dolanarak bizlere dayatma yapmaya çalıştı” diye konuştu.

'MECLİSİ KOMİSYONA ÇEVİRECEĞİZ'

Bu dayatmaya karşı duracaklarını vurgulayan Karahüseyinoğlu, "Bundan sonraki süreçte meclisteki diğer gruplarla birlikte meclisi komisyona çevirerek devam edeceğimizi ifade etmek isterim. Meclisin almış olduğu usulsüz ve hukuksuz her karara karşı önce valilikte itirazımızı gerçekleştireceğiz eğer reddederse idare mahkemesinde götüreceğiz. Nihayetinde hukuki olarak Danıştay’ın karar vereceği bir sonuç olacak" dedi.

'MUHALEFETSİZ MECLİS İSTİYORLAR'

Faaliyet raporunun eksik olduğuna ve belediye meclisinde okunmadan onaylandığına dikkat çeken Karahüseyinoğlu,"Muhalefetsiz bir meclis istiyorlardı. Belediye başkanımızın da bu konuda hatasından vazgeçeceğini, döneceğini düşünüyorduk ama bu şekilde gidecek. Bundan sonra gelecek hukuksuz komisyon ve meclis kararları grubumuz tarafından idare mahkemesine götüreceğiz ve halkımızın bize vermiş olduğu muhalefet görevini sonuna kadar kullanacağız" diye belirtti.

Kaynak: AJANSLAR