Borsa'da Devler Ligi ilk çeyrek şampiyonu Beşiktaş oldu!

Heyecan futbolla sınırlı kalmadı, Borsa İstanbul'da da zirve mücadelesi yaşandı! İlk çeyreği en yüksek getiriyle tamamlayan Beşiktaş, Borsa'da da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Borsa'da Devler Ligi ilk çeyrek şampiyonu Beşiktaş oldu!

Haftanın heyecanı sadece yeşil sahalarda değil, Borsa İstanbul'da da yaşanıyor desek yeridir. Futbolseverler lig maçalarını takip ederken, bir yandan da yatırımcılar Borsa'daki "devler ligine" odaklanmış durumda. Peki, ilk çeyrekte Borsa'da yatırımcısını en çok sevindiren spor kulübü hangisi oldu?

Transfer Rüzgarı Borsa'yı da Etkiledi

2024 yılının ilk çeyreği geride kalırken, Borsa İstanbul'da spor endeksi de yüzde 6,8 değer kazandı. Bu dönemde spor kulüplerinin performansları kadar transfer haberleri, sponsorluk anlaşmaları ve mali tablolar da yatırımcıların kararlarını etkileyen faktörlerden oldu.

Açıklanan bilançolarda mali sıkıntı içinde olan kulüplerin hisse senetleri olumsuz yönde etkilenirken, transfer hamleleri yapan ve güçlü sponsorluk anlaşmaları yakalayan kulüpler ise yatırımcıyı cezbetmeyi başardı.

Kartal Yuvası'ndan Şampiyonluk Sevinci!

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında ilk çeyreği en yüksek getiriyle kapatan takım Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlı kulübün hisseleri yılın ilk üç ayında yüzde 20 değer kazandı. Bu başarıda şüphesiz transfer dönemindeki etkinliğin büyük payı var.

Jonas Svensson, Joe Worrall, Ernest Muçi ve Ali Muhammed gibi isimleri kadrosuna katan Beşiktaş, ayrıca 3 yıllık forma göğüs sponsorluğu anlaşmasıyla Beko ile el sıkıştı. Bu gelişmeler, yatırımcıların Beşiktaş hisselerine olan güvenini artırdı.

Galatasaray'da Kara Geçen Dönem Borsa'ya da Yansıdı

Galatasaray cephesinde ise hem sportif başarıdaki yükseliş hem de mali tabloların olumlu seyri, Borsa'ya yansıdı. Sarı-kırmızılı kulüp, 2022-2023 sezonunda yaşadığı yüksek zararın ardından, 2023 yılı ilk yarısını net karla kapattığını açıkladı. Bu gelişme, Galatasaray hisselerinin yüzde 6,8 değer kazanmasını sağladı.

Fener ve Trabzonspor'da Düşüş Var

Fenerbahçe ve Trabzonspor yatırımcılarını ise üzmeyi başardı. Fenerbahçe hisseleri yılın ilk çeyreğinde yüzde 6,2, Trabzonspor hisseleri ise yüzde 11,8 değer kaybetti. Bu düşüşün çeşitli nedenleri olsa da, yatırımcıların beklentilerinin karşılanamaması önemli bir faktör olarak gösterilebilir.

Borsa'nın En Değerli Takımı Beşiktaş

Mart ayı Borsa performanslarına bakıldığında ise tüm takımların kayıp yaşadığını görüyoruz. Ancak, yılın genelinde en çok kazandıran Beşiktaş, mart ayında da en az değer kaybeden takım oldu. Siyah-beyazlılar, mart ayında yüzde 23,9 değer kaybederken, Fenerbahçe yüzde 17,7, Trabzonspor yüzde 17,9 ve Galatasaray yüzde 4,1 değer kaybetti.

Borsada en yüksek piyasa değerine sahip spor kulübü unvanını da Beşiktaş aldı. 12 milyar 348 milyon liralık piyasa değeriyle zirvede bulunan Beşiktaş'ı, sırasıyla 8 milyar 487 milyon lira ile Fenerbahçe, 7 milyar 268 milyon lira ile Galatasaray ve 3 milyar 550 milyon lira ile Trabzonspor takip ediyor.

Borsa'da Devam Eden Heyecan

Borsa İstanbul'daki bu tablo, yatırımcılar için heyecan verici bir ortam oluşturuyor. Transfer döneminin devamı, kulüplerin mali tabloları ve sportif performansları, Borsa'daki rekabeti ve heyecanı canlı tutmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: AJANSLAR