Görüş Bildir

Üstad'a mevlid!

Çağın allamesi Üstad Bediüzzaman Saidi Nursi Hazretlerinin vefatının 57. yıl dönümü nedeniyle, Diyarbakır'da mevlit okutulacak. Pazar günü, tarihi Ulu Cami'de ikindi namazı sonrasında okunacak mevlid-i şerife Diyarbakır'lılar davet edildi.

Üstad'a mevlid!

Bediuzzaman Said Nursi hazretlerinin vefatının 57. sene-i devriyesi nedeniyle Diyarbakır'ın Sur ilçesindeni tarihi Ulu Camii de, ikindi namazı sonrasında Mevlid okutulacak.

DİYARBAKIR DAVET EDİLDİ

Yapılan yazılı açıklama göre, 26 mart pazar günü Ulu Cami'de ikindi namazına mütakip mevlid programı düzenlecek. Program, Diyarbakır'daki Arslanbey Vakfı, Hüsrevpaşa Vakfı, Hasev Vakfı ve Nur talebelerinin ortak girişimiyle gerçekleştirilecek. Büyük bir katılımın sağlanacağı ifade edilirken, Diyarbakır ve havalisinde Nur talebelerinin birlik ve beraberliğini percinleştirecek olan mevlide Diyarbakır halkı davet edildi.

MEVLİD-i ŞERİF OKUTULACAK

Mevlid programı İl Müftüsü Burhan İşleyen'in yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Kur'an-ı Kerim, Risale-i Nurdan, Tevhid ve Uhuvvet bahislerinden dersler, Türkçe ve Kürtçe Mevlid-i Şerif okunacak ve dualar edilecek.

Mevlid sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı yapılan, 5 bin adet uhuvvet ve ihlas risaleleri devatlilere hediye edilecek. Mevlid nedeniyle çeşitli ikramlarda bulunacağı bildirildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi