(Video) Üç aylar ne zaman?

Diyanet 2023 dini günler listesi içerisinde yer alan bilgilere göre üç aylar 23 Ocak 2023 Pazartesi günü başlayacak. 23 Mart 2023’te ise ramazan ayının ilk günü idrak edilecek ve oruçlar tutulmaya başlanacak.

(Video) Üç aylar ne zaman?

Halk arasında üç aylar diye bilinen; Recep, Şaban ve Ramazan aylarını manevi heyecanla bekleyen Müslümanlar ibadetlerini idrak edecek. Mübarek olan üç ayların gelişini temsil eden Regaib Kandili Diyanet takvimine göre, ocak ayında gerçekleşecek.

2023 üç aylar ne zaman sorusu, bu mübarek ayları bekleyen Müslümanların odaklandığı konulardan oldu. Receb ayına girildiğinde, “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” şeklinde Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) dua ettiği mübarek üç aylar Diyanet takvimine göre, ocak ayında başlayacak. İslam aleminde recep, şaban ve ramazanı kapsayan, manevi diriliş ve arınma mevsimi üç aylarda oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetler Müslümanlar tarafından idrak edilecek.

Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönelinmesi tavsiye ediliyor.

Üç Aylar, 2023 yılında Receb ayının ilk günü olan 23 Ocak günü başlayacak.Şaban ayı ise 21 Şubat 2023 Salı günü başlayacak. Gelecek yıl Ramazan ayı ise 23 Mart'ta başlayacak. Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ile 26 Ocak Perşembe gecesi gerçekleşecek. Miraç Kandili 17 Şubat Cuma günü, Berat Kandili ise 6 Mart Pazartesi günü idrak edilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz