‘DİYARBAKIRSPOR, ERGANİSPOR VE NİHAT MIZRAK’

Diyarbakır’ın gündemini yukarıdaki 3 olay işgal ediyor. İşe Diyarbakırspor’dan başlayalım. Her yıl bu zamanlarda ya takımın şampiyonluk mücadelesini ya da ligde kalmasını hesaplarını konuşurduk. Ne yazık ki bu kez tam tersi bir tablo ile karşı karşıyayız. Kulüp tarihinde daha önce hiç yaşanmayan olaylar yaşanıyor. Kim bilebilirdi ki koca Diyarbakırspor ilk yarı sonunda küme düşecek, futbolcuları serbest kalacak, transfer yapamayacak, yönetimi olmayacak ve bu kadar borçla boğuşacak. Ne yazık ki bunların hepsini yaşadık, yaşıyoruz. Yapılan yanlışları bir kez daha anlatmak istemiyorum. Bugüne kadar çok şey yazdık, çizdik,anlattık. Deyim yerindeyse sokaktaki vatandaştan en üst mertebeye kadar herkes bu kulübün neden bu hale geldiğini biliyor. O kadar çok ihanet, entrika,kirli ilişkiler, üsülsüzlükler yaşandı ki bunların örneği bırakın ülkemizde dünyada yoktur inancındayım. Yıllardır ‘neden hesaplar incelenmiyor?’ diyorduk. Nihayet bu da oldu. Hesaplar, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen bu konuda uzman 4 denetmen tarafından inceleniyor. Bu işin takipçisiyiz. Diyarbakırspor’un son umudu,hatta tek çaresi bu incelemedir. Bir tercih yapılacak, ya borç batağıyla beraber 43 yıllık kulübü tarihe karıştıracağız, ya da bu ihaneti yapanları tespit ederek cezalandıracağız ve kulübü yeniden Türkiye spor sahnesine dahil edeceğiz. İş sadece denetçilerle bitmiyor. Kamuoyunun bu konuda hassas olması gerekir.
Diyarbakırspor’da bunlar yaşanırken, bir takımımız tarihi bir başarıya imza atıp 3.Lig’e çıktı :ERGANİSPOR. Tarihi başarı dedim,çünkü zoru başardılar. Hemen hemen hiç transfer yapmadan, dışarıya para savurmadan kendi özkaynaklarıyla bunu başardılar. Aynı zamanda herkese ders de verdiler. Demek ki kendi değerlerimizle, az parayla, işi bilerek ve ekip ruhuyla hareket ederek başarı elde edebiliyormuşuz. Bu başarının mimarları Başkan Rıfat Yılmaz, Futbol Şube Sorumlusu Cemal Dolu, teknik sorumlu Şadan Üzülmez ve ekibi ile futbolcu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Hem Ergani’yi hem de Diyarbakır’ı mutlu ettiler.
Bir de Nihat Mızrak olayı var. Nihat hoca,  yıllardır hakem olarak Diyarbakır’ı Spor Toto Süper Lig’de temsil ediyor hem de başarılı bir şekilde. Kanaatimce Türkiye’nin en iyi yardımcı hakemidir. Çalışmayı çok seven, dürüst ve ilkeli bir yapısı var. Hakem olarak kendisini sürekli yeniler. Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçındaki ofsayt olayında şanssız olduğunu düşünüyorum. Bu hataları hatta daha fazlasını başka hakemler yapıyor. Çok acıdır ki hiçbir hakem Nihat hoca kadar acımasızca eleştirilmedi. Sözüm ona eski hakem diye geçinenler, işi ırkçılığa kadar getirdiler. Aziz Yıldırım’ı açıkça eleştirmeye yürekleri yetmeyen bu insanlar, Nihat hocayı günah keçisi ilan etti. Suçu da Diyarbakır kimliğini taşımak olsa gerek. Mızrak’ı eleştiren eski hakemler önce kendi geçmişlerine baksınlar. Onlarla ilgili kirli dosyaları çıkarsam bu sutunlerde yer kalmaz. Sahalardan helikopterle çıktıkları maçları ne çabuk unuttular?. Hadlerini aşanları kınayarak herkesi hocamıza sahip çıkmaya davet ediyorum.