AMEDSPOR VE DİYARBEKİRSPOR GÜLDÜRDÜ

2.Lig’de mücadele eden temsilcilerimiz bu hafta yüzümüzü güldüren sonuçlara imza attı. Amedspor zorlu Erzincan deplasmanından puan çıkardı, Diyarbekirspor ise evinde güçlü Ankaraspor’u devirdi.

Amedspor ,Şampiyonluk İçin Güven Veriyor

Amedspor’un şampiyonluk yolculuğu başarılı  bir şekilde devam ediyor. Tam da lidere, şampiyonluk adayına yakışır şekilde. İçeride kazanıyor, dışarıda puan alıyor. 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 30 puan. Şu ana kadar yenilmedi. En çok gol atan, en az gol yiyen takım. Çok istikrarlı bir şekilde gidiyor. Takım güven veriyor. Zengin kadroya sahip olmanın avantajını  iyi değerlendiren bir teknik heyet var. Bu durum ister istemez camianın inancını da artırıyor. Belki erken olacak ama şu an için grupta en büyük şampiyonluk adayı Amedspor’dur. Çok net olarak görülüyor. Amedspor’un rakibi ise bana göre aynı kadro kalitesine sahip olan Iğdır FK olacak diye düşünüyorum. Amedspor’un rakiplerine göre en büyük gücü ise hiçbir takımda olmayan taraftar potansiyeli. Böyle bir güç sizi zaten kafadan favori yapıyor.

Erzincan deplasmanı oldukça zorlu ve önemliydi. Yükselişte olan iyi bir takıma karşı stratejik bir oyun sergiledi Amedspor.  İlk yarıda rakibini tarttı, kontrollü oynadı. İkinci yarıda kontrolü eline aldı. Çok net pozisyon yakaladı. Galip gelebilirdi ancak böyle bir rakibe karşı deplasmanda 1 puan almak da fena değil. İlk yarıda kalan 6 maç var ve hepsi son derece kritik. Bu rakipler arasında Iğdır ve Kastamonu gibi zirve adayları var. Soma,Fethiye,İnegöl  ve Menemen de kadro kalitesi olan takımlar. Bu maçlardan çıkarılacak en az 13-14 puan ikinci yarı için çok büyük avantaj sağlar.

Diyarbekirspor Nihayet Kazandı

Diyarbekirspor’un galibiyet özlemi son buldu. Güçlü bir rakibe karşı iyi oyunla galip gelmek moral verici. Ankaraspor iyi bir takım, zaten puan cetvelinde 3.sırada olması bunu gösteriyor. Böyle bir rakibe hemen hemen pozisyon vermeden kazandı Diyarbekirspor. Takım şu an için sezon başındaki hedefin bir hayli gerisinde. Ancak lig devam ediyor. Birkaç maçlık seri galibiyetler her şeyi değiştirir. Takımın bu gücü var. Devre arasına kadar yarıştan uzaklaşmazsa ara transferde yapılacak 3-4 nokta transferle ikinci yarıda çok daha iddialı hale gelir.

Diyarbakırspor ve Bağlar Belediyespor

BAL Ligi’ndeki 5 takımımızdan Diyarbakırspor ve Bağlar Belediyespor kazandı bu hafta. Zaten sezon başında da iyi takımlar olarak bu iki ekip görülüyordu. Şu ana kadar bunu ortaya koydular. Diyarbakırspor, beklenmedik Bitlis yenilgisinden sonra Van’da “olmak ya da olmamak” maçına çıktı. Adeta ipten döndü.90+5.dakika golüyle kazanıp olası bir krizin derinleşmesini önledi. BAL Ligi’nde her maç ayrı bir final. Şampiyonluk için fire vermemek lazım. Bu yüzden kazanmak önemliydi. Bu hafta yine final gibi bir maç var. Şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerden Şırnak Petrolspor’la Diyarbakır’da karşılaşacak. Bu maçı mutlaka kazanması lazım. Kazanırsa ayrı bir özgüven gelir. Bunun için herkesin maça akın etmesi lazım. Diyarbakırspor’un desteğe ihtiyacı var.

Bağlar Belediyespor, tamamı yerli oyunculardan oluşan kadrosuyla iyi işlere imza atmaya devam ediyor. Beklediğimiz bir performans. Yani sürpriz değil. Ben çok daha iyi sonuçlar alarak zirve yarışına ortak olacaklarını düşünüyorum.