‘DÜŞÜN BU MEMLEKETİN YAKASINDAN’

Genç futbolculardan kurulu Diyarbakırspor, Akhisar Belediyespor’a 2-0 yenildi. Bundan daha doğal ne olabilir?. Çoğunluğu A takımın kampına dahi götürülmeyen ve hatta içlerinde A2 takımında bile oynamamış çocuklardan kurulu bu takımdan ne bekliyorsunuz?. Bunlar son iki maçta farklı yenilgiler almamışsa bunları kutlamak gerekmez mi?

Peki bunlara herkesten daha fazla sahip çıkması gereken bu kentin halkı nerede?

Dün beklerdim ki en az 8-9 bin kişi maça gelsin. Ama yok, taraftar da Diyarbakırspor’u kafasından silmiş. Bekliyoruz ki her zaman birileri gelip sahip çıksın, peki biz görevimizi yapıyor muyuz?

3 TL verip tribüne gelerek bu aslan yürekli çocuklara destek olmak çok mu zor?. Bu günde bile maça gelmiyorsanız o zaman konuşmaya hakkınız yok. O zaman da dün olduğu gibi meydan ‘tribünlere sızan derin beyinlilere ‘ kalıyor. Evet, Diyarbakırspor her açıdan kurtların tuzağında. Herkesin bir hesabı var. Tribüne gelenler de başka hesaplar peşinde. Rant hesaplarına teslim olmuşlar. Diyarbakırspor kimin umrunda?. İşlerine geldikleri gibi davranırlar.

Diyarbakırspor tribünleri işgal altında. Ne yazık ki sanki Diyarbakır’da spora gönül verenler hep böyleymiş gibi izlenim oluşuyor. Oysaki bu zevatların Diyarbakırsporlulukla ilgisi yok, olamazda. Gerçek Diyarbakırsporlu onun bunun borozanlığını yapmaz. Sadece valiye veya belirli bir kesime fatura çıkarmaz. Halkın oylarıyla geldikleri makamların gereğini yapmayanları da bu kulübü bu hale getirenleri de topa tutar. İşte o zaman gerçek taraftar profili ortaya çıkar.

Diyarbakır son yıllarda ilginç bir memleket haline geldi. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Ama bir şey var ki ;geçmişteki Konya,F.Bahçe,Bursa ve İstanbul BB. maçlarında sahneye çıkanlar ile dünkü olayları yapanların beslendiği yer aynıdır :Bu memlekete huzur gelmesini istemeyenler. Bir de bunları tespit etmeyen devletin ilgili birimleri var. Bu ülkede Ergenekon gibi bir yapılanma bile deşifre edildi, bu maçlarda olay çıkaranlar nasıl ortaya çıkarılamıyor?.Bunlar sporun içindeki olaylar değil. Ortada görüntüler var.

Bunu yapanların telefon kayıtlarını ve bilişim-erişim bilgilerini inceleyin bakın kimlerden talimat almışlar?.Bize sormayın, biz bilmeyiz. Ama bildiğimiz bir şey var ki bu olaylar organize. Bunlara seyirci kalıp deşifre etmeyenler de en az onlar kadar suçludur. Bir soru ile bitireyim. Sahi özel güvenlik ne işe yarar?

O kadar görevlinin arasından 1-2 provokatör nasıl olur da hakeme kadar ulaşır?.Üstelik 2 kez yaptıkları halde. Bunun cevabı da bu işin muhataplarına sorulsun.