“DURMA, DEVAM ET “

Büyük insanlar büyük sözler söyler. Tıpkı Hz. Mevlana gibi. O kadar çok anlamlı sözleri var ki bunların hepsini günümüz olaylarında uyarlamak  mümkün. Hele biri var ki  her şeyi anlatmaya yetecek cinsten. Bir söze bakarım söz mü diye, bir de sözü söyleyene bakarım adam mı diye. Söz çok değerli olabilir ama söyleyen o değerde değilse bir anlamı yok. Yani burada asıl önemli olan sözün kendisi değil söyleyen kişidir. Yoksa söz uçar gider. Bir de şu var ;söz erkek adamın ağzından çıkar. Erkeklikten kasıt, sözüne ve özüne güven duyulandır.
Çetin Sümer’i tanımayan ve ilk kez kendisiyle muhatap olan kişi sanırım kendisini Türkiye’nin en iyi kulüp başkanı zanedecek !.Öyle ya o kadar güzel vaatler veriyor ki karşındaki kendisini tanımıyorsa vay haline. Son günlerin moda bir banka reklamı var. 1 ay 3 hafta olsun diye. Çetin Sümer için ise hafta 7 gün,ay 30 gün ve 4 hafta değil, daha fazla olmalıdır. Günlerin ayların süresini uzatmak lazım. Lütfen bilim adamları bu konuda çalışma yapsın !.Çünkü efsane başkana haftanın 7 gün,ayın 30 gün ve 4 hafta olması yetmiyor !. 18 aydır başkan, bu sürede verdiği sözlere bakılırsa Diyarbakırspor’un Barcelona seviyesine gelmesi lazımdı . Ama ne yapsın, kaderin kötü cilvesi (!). Ne söylediyse tersi çıktı. Bu konuda Giness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday, hem de rakipsiz olarak.
Son olarak iki hafta önce basın toplantısı yaparak herkese salladı. Herkesi hain,işbirlikçi ve Diyarbakırspor düşmanı ilan etti, kendisini ise kahraman. Maşallahı var bu mağduriyet oyunu ile siyasete girse halktan itibar görür ve oy alır !. Ama gelin görünki kazın ayağı öyle değil. Çok fazla geçmeden yine çark etti, söyledikleriyle çelişti. Yapacağı en iyi şey, sözünde durup 3 gün sonra istifa etmek olacaktı ama yine yaptı yapacağını. Bir kez daha herkesi ters köşe yatırdı. Kendisine randevu dahi vermeyen insanları bir kez daha kendisine kalkan yaparak ‘kaynak buldum,devam ediyorum’ dedi. Ne varki bu numaraları artık en yakınındakiler bile yemiyor. Nitekim maaşla gelen Teknik Direktör Engin Korukır’ın bile inancı ve sabrı kalmadı, o da bu girdiraptan kurtulmanın coşkusuyla çekip gitti. Efsane başkan için değişen bir şey yok. O kendi dünyasında yaşamaya devam ediyor. Tek kelime ile helal olsun diyorum. Ne de olsa yaptıkların sana kar kalıyor. Hakaret ettiğin, töhmet altında bıraktığın insanlardan ses dahi çıkmıyor. Bizim gibi azınlıkta olanlar senin karşında olsa da toplumun çoğunluğu büyüklüğünü kabul etmiş durumda. Bu yüzdendir ki durmak yok,yola devam et. Kısa sürede Diyarbakırspor’u tarihin tozlu sayfalarına koymana az kaldı. Bu uğurda yolun açık olsun BÜYÜK BAŞKAN (!).