“ÖLMEK İSTEYEN VAR MI?”

Diyarbakır’da insan hayatı gerçekten de ucuz. Sporda ise biraz daha vahim bir durum var. Bir yandan “amatör kulüp sayısı artmalı ve gençler spora yönelmeli” diyeceksiniz, diğer yandan bırakalım sporcuların her insanın en doğal hakkı olan sağlık hizmetinden yoksun bırakacaksınız. Hayatta sağlık kadar önemli bir şey var mı?.Demek ki Diyarbakır’da amatör sporcuların sağlık hizmeti alma hakkı yok.

Bir hafta içerisinde ikinci kez sağlık skandalı oldu. Geçen haftakini yazdık ve Söz Tv’de yaptığımız “Kale İçi “ programında yorumladık. Malum olduğu üzere DSİSpor’lu Faysal Eroğlu, dili boğazına kaçtığı için ölümle savaşmak zorunda kaldı. Evet, savaşmak zorunda kaldı ve o an orada olan, asıl işleri de sağlık olmayan iki insandan olmasa bu savaşı kaybedecekti. Bu olay yazıldı, çizildi, konuşuldu ama nafile. Meğerse spor taban birlikleri, devletin ilgili birimleri ve Sağlık İl Müdürlüğü bu haberleri okumamış,izlememiş (!). Kimseden ne bir ses çıktı, ne de bir çözüm üretildi. Bu olayın şoku atlatılmadan dün bir rezalet daha yaşandı. Genç bir sporcu ölümle pençeleşti. Bu tür durumlarda şöyle bir ifade kullanılır :BİRİLERİNİN ÖLMESİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ?. Hayır efendim, bunlar birilerinin ölmesini de beklemiyorlar, gençlerin spordan uzaklaşması için böyle davranıyorlar. Bu rezaleti başka şekilde ifade etmek mümkün mü?. Şimdi herkes işin en kolayına kaçıp futbol deyimiyle topu birbirine atmaya çalışacak. Oysaki burada herkesin sorumluluğu var. Spor taban birliklerinin görevi ne?.Sporu takip etmek, yönetmek ve sorunlara çözüm bulmak. Maşallah,ne kadar çok spor taban birliği var ama iş icraata gelince al birini vur ötekine. Sağlık gibi çözümü çok basit olan bir olayı bile çözemeyenler amatörün hangi sorunlarını çözecek?. Sizin işiniz profesyonel kulüplerin işleyişine karışmak değil, bu insanlar amatöre hizmet etmeniz için sizi seçti. Şimdi bu çocukların başına gelebilecek kötü bir duruma karşı ailelerine nasıl hesap vereceksiniz?. Devletin ilgili organlarını, yerel yönetimleri çözüm üretmeye sizler zorlayacaksınız?.Tabi bunu yapmak için bir araya gelmek lazım ama sizler barışık olmadığınız için yan yana gelmeyi bile başaramıyorsunuz. Seçimden seçime amatör sporu hatırlıyorsunuz.

Amatör sporculara bir mesajım olacak. Madem birileri sizi ölüme terk ediyor,siz bile bile ölüme gitmeyin. Çözüm üretilene kadar maçlara çıkmayın. Tercih sizin ;size yakışan şartlarda spor mu yapmak istersiniz, yoksa ölüme terk edilmek mi?.