Amatörde neler oluyor?

Diyarbakır Amatör Futbol Ligi’nde büyük sorunlar var. Adil verilmeyen cezalar ve sumen edilen dosyalar can sıkıyor. Maçlarda olay çıkaran futbolcular takımlara göre ceza alıyor. Bu konuda sorunlar almış başını gidiyor.
Yani bizim amatör futbol liginde işler yolunda gitmiyor.
Hakemlere saldıran futbolcular, yöneticiler ve taraftarlara adil bir ceza uygulanmıyor.
Bu da sıkıntının yaşanmasına vesile oluyor. Hakeme yumruk atan ve küfür eden futbolculara verilen cezalar arasında uçurumlar var.
Ağrı bir şekilde ceza alması gereken bir futbolcunun cezası geçiştirilirken, ceza almaması gereken bir başka futbolcu ise ağır bir şekilde cezalandırılıyor. Bu konuda da adalet sistemi iyi işlemiyor.
Ama bunun suçlusu da hep hakemler oluyor.
Hakemler tarafından olaya baktığımızda onlar gerekli olan yazışmalarını raporlar halinde yazıyorlar. Ancak cezayı uygulayan ve cezayı verenlerde sıkıntılar var.
Dosyayı önünde bulan disiplin kurulu ise keyfi bir uygulama içinde oluyor.
Halbuki her maçın ardında karşılaşmayı yöneten hakemler, gözlemciler ve saha komiserleri raporlarını geniş bir şekilde tutuyorlar. Bu raporların bir örneği hem futbol il temsilciliğine hem de il hakem kuruluna gönderiliyor. Daha sonra bu raporları disiplin kurulu başkanı ve üyelerine gönderiyorlar. Ancak onların görevlerini yeterince yerine getirmedikleri ortada. Yani ciddi bir sıkıntı var.
Bu konuda sezon başından beri sorun yaşandı.
Herkesin ortak iddiası ise ceza yönetmeliğinin kişiye göre değil takıma göre yapıldığı yönünde. Yapılanlar ve verilen cezalar da ne yazık ki bu iddiayı destekliyor.
Bu nedenle il tertip komitesi mi, disiplin kurulu mu veya il hakem kurulu mu suçlu bunu da bizim bilmemiz gerekiyor. Yani öyle bir hakkımız var. Bunu söylerken de kimseyle bir derdimiz olmadığının bilinmesini istiyoruz.
İşlerin iyi yönetilmesi ve hakemlerin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda düşüncelerimizi paylaşmaktan öteye gitmeyen yaklaşımımıza herkesin anlayış göstereceğine inanıyorum.
Çünkü maçlarda tasvip edilmeyen olaylara canlı olarak şahit oluyoruz.
Hakemlere ağır hakaretler ve fili saldırılara tanık oluyoruz.
Bu görüntülerin yaşanmaması adına adil ve adaletli olunması istiyoruz. buradaki amacımız da Diyarbakır amatör futbolunun iyi yerlere gelmesi ve örnek gösterilmesidir