BORÇLAR İBRA EDİLMESİN

Diyarbakırspor'da beklenen gün geldi. Bugün kongre günü. Gerçi bugünkü kongrenin yapılacağını düşünmüyorum. Çünkü kongreyle ilgili hiç bir çalışma yok. Zaten gelenek haline geldi. Hiç bir zaman Diyarbakırspor'un ilk kongresinde yönetim seçilmedi. Yine öyle olacak galiba.
Ama kongre öncesinde söylenecek önemli konular var. En önemlisi de Diyarbakırspor'un mevcut borçlarıdır. Borç batağında olan Diyarbakırspor'un kurtuluşu kongrede alınacak karara bağlıdır. Delegelere bu anlamda büyük bir görev düşüyor. Borcun ibra edilmemesi Diyarbakırspor'un geleceğini kurtarır. Bu anlamda yapılması gereken kongrede farklı bir ortam yaratılması  ve borçların ibra edilmemesidir. Bunun için de sağduyulu delegelere büyük görev düşüyor. Diyarbakırspor bilinciyle hareket eden delegelerin, birilerinin tuzağına düşmemesi ve yeşil-kırmızılı kulübü sıkıntılarına sıkıntı eklemeleri için kesinlikle borcun ibra edilmesine el kaldırmaması gerekir. Bu anlamda tüm delegelere çağrıda bulunuyorum. Gelin bu tuzağa düşmeyin ve her yönüyle büyük sıkıntı çeken Diyarbakırspor'un geleceğine de bir darbede siz vurmayın.
Bu kulübün en büyük sorunlarından biri de yönetimdir. Burada sadece Çetin Sümer'i de suçlamıyorum. Elbette en büyük sorumludur. Ama onunla bu yolla çıkanları da unutmamak lazım. Özellikle sezon ortasında takımı ve yönetimi sabote edenler oldu. Diyarbakırspor'u Çetin Sümer gibi borçlandıranlar oldu. Alacaklarını garantilemek için her yolla başvuranlar oldu. Bu konuda da başarılı oldular. Bunların içinde Diyarbakırspor'un kirli yüzü olarak bilinen ve geçmişte başkanlık yapmış olanlarla birlikte hareket ettiler. Takımın küme düşmesi için zemin hazırladılar. Bilerek ve isteyerek yanlışlar yaptılar. Bu kişilerin tekrar kamuoyuna çıkmasını sağladılar. Yine isimlerini gündeme getirdiler. Yıllarca Diyarbakır'da Aziz Yıldırım düşmanlığı yaptılar. Saf ve temiz kalpli taraftarları da kendi oyunlarına alet ettiler. Aziz Yıldırım'ın Diyarbakırspor'a yaptığı bağışı bile inkar ettiler. Bu nedenle Aziz Yıldırım'ı taraftarlarımıza hedef haline getirdiler. Yani Diyarbakırspor'da yanlışlar diz boyu.
Ama bu yanlışların artmaması ve kulübün daha büyük sıkıntıların içine girmemesi için çok önemli bir süreç var. Bu üreci değerlendirmek ve Diyarbakırspor üzerinde oynanan oyunları bozmak için tam bir fırsat var. Bu fırsatta kongredir. Kongre sürecini iyi değerlendirmek gerekir.
Sezon başından buyana personel maaşlarını ve esnaf alacaklarını ödemeyenlere, yanlış transfer politikalarıyla Diyarbakırspor'u zarara uğratanlara, altyapıdaki hoca ve sporculara ek sözleşme yaparak kulübü borçlandıranlara, ismi cismi belli olmayan yabancı futbolcu getirerek Diyarbakırspor'u büyük bir tehlikenin içine atanlara , Futbol Federasyonuyla iplerin kopmasını sağlayanlara, Diyarbakırspor'un imajını bozanlara, yeşil-kırmızılı renklere gönül vermiş insanları küstürenlere ve Diyarbakırspor'u bataklığın içine atanlara kongre salonunda büyük bir ders verelim. Haydi spor taban birlikleri, haydi taraftar dernekleri, haydi spor severler ve delegeler, Diyarbakırspor'a oyun oynayanlara bir şamar indirelim. Bu oyunu hep birlikte bozalım ve Diyarbakırspor'u el birliğiyle bu kötü durumdan kurtaralım.