BU NASIL BİR RUH HALİ?

Diyarbakırspor’un  Turkcell Süper Lig'de kalması artık mucizelere bağlı. Yani iş çok zorlaştı. Bu takımın artık kümede kalmasına hiç kimse inanmıyor. Bizim de inandığımız söylenemez. Yanlışlar ve hatalar Diyarbakırspor'u bu hale getirdi. Bu işin buralara gelmesinin en büyük nedeni de mevcut yöneticilerdir. Ama en büyük pay atamayla gelen Başkan Çetin Sümer’dir.  Onun kimler tarafından bu takımın başına getirildiği aşikardır. Kendini ifade edemeyen, vizyonu olmayan ve televizyon kanallarında spor yorumcuların bile ciddiye almadığı bir kulüp başkanını Diyarbakırspor'a atayanlar ebetteki yaptıkları yanlışları anlamışlardır. Fakat iş işten geçmiş ve kaçan balık büyük olmuştur.

Ama her şey bir tarafa futbolcuların Kayserispor maçında sergilediği futbol beni ve gerçek Diyarbakırspor sevdalılarını derinden üzmüştür. Diyarbakırspor’lu futbolcular, kümede kalma mücadelesi veren bir takıma yakışır gibi mücadele sergileyememişlerdir. Yenilen hatalı goller, futbolcuların basiretsizliği ve rakip karşısında ezik duruma düşen bir görüntü Diyarbakırspor'un farklı mağlubiyetini kaçınılmaz kılmıştır.

Bu nedenle Diyarbakırspor'un artık kümede kalmayacağını söylemek lazım. Çünkü bu futbolcularla Turkcell Süper Lig'de Diyarbakırspor'un kümede kalması hayal olur. Görüntü bunu gösteriyor. Kalan maçlarda Diyarbakırspor'un Beşiktaş'ı Kasımpaşa'yı ve Eskişehirspor'u yeneceğine  inanmak akıl işi olmaz. Alt sıralarda yer alan ve Diyarbakırspor'un puan olarak gerisinde yer alan Denizlisporlu futbolcuların verdiği mücadeleye üzülüyorum. Bu ligde kalmayı Denizlispor hak ediyor. Çünkü bu takımın futbolcuları ellerinden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyuyorlar ve giydikleri formanın hakkını veriyorlar. Helal olsun onlara.

Diyarbakırspor’lu futbolcular aldıkları parayı hak etmiyor. Futbolda her ihtimal var. Mağlup olabilir,kümeye düşebilirsiniz. Hırsla, inançla ve azimle sonuna kadar mücadele ederseniz,herkes sizi alkışlar. Diyarbakırspor’lu futbolculara bir önerim var :Kayserispor maçının kasetini dikkatle izlesinler. Acaba böyle bir takımın futbolcusunu kim transfer eder?.Bu kadar ruhsuz ve yüreksiz oynayan, formasının hakkını vermeyen futbolcuları transfer edenlerin aklından şüphe ederim. Ve bir şeyin altını çizmek istiyorum;geçen sezonki kadro kalite ve onurlu duruş sergileme bakımından bu sezonki kadrodan çok çok kaliteliydi. O zaman ortaya şu çıkıyor :Bu transferleri yapanlar bu işi bilmiyor, bu takımda oynayanlar da Diyarbakırspor’u Turkcell Süper Lig’de temsil etmeyi hak etmiyor.