HAYAL SATAN ADAM

Diyarbakırspor malumunuz sorunlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Yaşadığı sıkıntılar, maddi sorunlar, personel ve esnaf alacakları Diyarbakırspor'un en büyük sorunu. Birde Diyarbakırspor'u bekleyen federasyon alacakları. Kısacası Diyarbakırspor'u büyük bir sorun yumağı bekliyor. Ancak bunlar Kulüp Başkanımız Sayın Çetin Sümer için sorun görünmüyor. Çünkü her gün umut dağıtıyor. Hayalleriyle spor kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Bunu yaparken de umursamıyor. Halk deyimiyle, "Vurdum duymaz" davranışlar sergiliyor.
Ama helal olsun adama. İstediği gibi at koşturuyor. Hiç kimse de onun yanlışlarına 'dur' demiyor.
Herkes kafasını kuma gömüş, olup bitenleri izliyor. Ama yanlışlara sessiz kalmakta yanlış olduğunu bilmek lazım. Bunun en büyük sorumlusu da Diyarbakır'ın mülkü amirleridir. Onlar istese Diyarbakırspor'a yapılanlara göz yummaz ve sorunların çözümü için gayret gösterirler. Ancak herkes sessiz filim izler gibi davranıyor. Yani Diyarbakırspor'u kimse umursamıyor.
Vay Diyarbakırspor'un haline. Ne hallere düştü güzelim takım. Kim olduğu belli olmayan nereden ve nasıl geldikleri bilinmeyen şahıslara Diyarbakırspor kaldı. Onların inisiyatifi ve alacağı kararlarla Diyarbakırspor yönetiliyor. Yazık bu takıma. Neden böyle oldu. Suçlu kim? Bence en büyük suçlu Çetin Sümer ve yönetimini iş başına getirenlerde. Tek sorumlu onlar. Yaptıkları yanlışlar nedeniyle Diyarbakırspor tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Bu yanlışı düzeltme şansları olduğu halde yine Diyarbakırspor'un kötü gidişine seyirci kalıyorlar. Getirdiğiniz bu yönetimi gönderme ve Diyarbakırspor'u sağlıklı bir yönetime teslim etme gücünüz var. Neden bunu yapmıyorsunuz. Neden Diyarbakırspor'un kaderiyle oynuyorsunuz. Demek ki sizin de bu işin içinde hesaplarınız var. O zaman suçlu sizlersiniz. Tek sorumlu sizsiniz.
Sorunların diz boyu olduğu Diyarbakırspor'da altyapı sorunu da baş gösterdi. Geçen sezon iyi yönetilmeyen altyapı yine kaderine terk edildi. Geçen sezon parasını almayan hocaların yerine apar topar yeni bir teknik heyet getirildi. Bu heyet kim ve kimler tarafından göreve geldi. Hadi geldiniz veya getirdiniz. Bunların maddi sorunlarını kim çözecek. Altyapının sıkıntılarına kim eğilecek. İdmana borç parayla alınan benzinle götürülen bir takımın altyapısına kim ne yapacak.
Bu kadar sorunun olduğu bir takım için başını kuma gömenler niye sessiz kalıyor. Diyarbakırspor'a gelen kaliteli yöneticilere baş kaldıranlar bu yönetime niye sessiz kalıyor. Nerdesiniz spor taban birlikleri, neredesiniz taraftar dernekleri, neredesiniz kent milliyetçileri. Yoksun. Olmasınız tabii. Hesabınıza gelmiyor çünkü. Tabii günün adamısınız. Gün oğlu ailesindensiniz. Böyle gelmiş bölge gidecek diyorsunuz. Sizde haklısınız. Böyle davranmaya devam edin. Ama unutmayın bir gün sizde olmayacaksınız. O zaman da bu yanlışınız aklınıza gelir.