"İhanetçilerin son marifeti ve Vali Mutlu’nun açıklamaları"

Diyarbakırspor'da yaşanan sorunların ardı arkası kesilmiyor.
Sıkıntıların diz boyu olduğu takımda, bugünlerde altyapı hocalarına yapılan yeni sözleşmeler konuşuluyor.
Yöneticilere yakın olan antrenörlere yeni sözleşmeler yapıldı.
Yangından mal kaçırırcasına yapılan bu davranış doğru olmadığı gibi etikte değil.
Ama burası Diyarbakır ve Diyarbakırspor. Her şey olabiliyor.
Doğruluğu ve dürüstlüğü bulmak çok zor.
Sezon başında bin bir film ve fırıldak çevirerek Diyarbakırspor'un altyapısına gelen antrenörlerin suskunluklarının gerekçeleri şimdi ortaya çıktı. Uzun süreden beri maaş almadıkları için suskun olan bazı antrenörler ödüllendirildi.
Asgari ücreti bile bir arada görmeyi bile hayal edemeyen bazı antrenörlere üst düzey bir bürokratın aldığı maaş kadar yeni sözleşme yapıldı. Bu sözleşme uzun yıllar kapsıyor.
Hatta bu sözleşmeye hatırı sayılı bir peşinatta konuldu.
Yani güzel kıyaklar yapıldı.
Bu kıyakları antrenörlere yapan yöneticiler kendi ceplerinden değil Diyarbakırspor'un paralarıyla yaptılar. Bunu yaparken de ayrımcılık yaptılar. Altyapı hocalarının tümünE yapmadılar.
Kendilerine yakın olanlara yaptılar.
Bir başka konuda Diyarbakırspor yöneticilerin alacaklarını teminat altına almak için yaptıkları son hamleler. Onlar da işi kılığına uydurdu. Diyarbakırspor'dan alacaklarını almak için yaptıkları İttifak ve görüşmeler olumlu sonuçlandı.
Sözde alacaklı olan yöneticiler, paralarını garanti altına almayı başardı.
Artık Diyarbakırspor'un bu mevcut yönetime ne kadar borçlu olduğu süreç içinde kesinlik kazanacak.
Bu kadar yanlışın yapıldığı Diyarbakırspor'da sorumluluk sahibi insanların olayları izlemesi de doğru değil. Önemli olan bugünlerde Diyarbakırspor'a yakın durmak ve haklarını korumaktır.
Spor taban birlikleri ve kent yöneticilerinin bu konuda duyarlı olması, Diyarbakırspor'a yanlış yapmak isteyenlerin önünü kesecektir. Şimdi sergilenecek bir davranış bile birçok yanlışın önüne geçecektir.
Diyarbakırspor’da "şapka düştü kel göründü" dedirten olay bana göre Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun açıklamalarıdır. Diyarbakır’ı 3 yıl yönetmiş ve başarılı çalışmaları neticesinde İstanbul gibi Türkiye’nin kalbi bir kente atanmış olan bir vali bunları söylüyorsa üzerinde durmak ve tartışmak lazım.
Vali beyin açıklamaları Diyarbakırspor gerçeğini gözler önüne seriyor. Diyarbakırspor’da son zamanlarda yapılan yanlışları,ihanetleri en iyi şekilde özetliyor.
Şimdi yapılması gereken şey devletin ilgili kuruluşlarının harekete geçip Diyarbakırspor’a yanlış yapanların "defterini dürmeleri"dir.
Başka şekilde Diyarbakırspor’un kurtuluşu mümkün olmaz.