"KONGRE HEMEN OLMALI"

Diyarbakır Söz Gazetesi’nin sporda dünkü manşetiydi. Kongre hemen olmalı. Hem de hiç gecikme yaşanmadan, bırakın bir günü bir saat bile kaybedilmeden.
Kongre kararı neden bu kadar önemli?.
Çünkü kongre kararı alınmadığı sürece kulübün durumu kapalı kutu olacaktır.
Yönetimin kongre kararı almaktan başka seçeneği de yok ama önemli olan iş işten geçmeden bu kararı almaktır.
Sezon içerisinde yaşanan istifalar ve yedek listeden eklemelerle yamalı bohçayı geçen bu yönetim, takımın küme düşmesi ve yapılan inanılmaz hatalardan dolayı da yıpranmıştır.
Bu kadar yıldır sporun içerisindeyim,bu kadar kötü yönetim görmedim.
İyi niyetli olup olmadıklarını tartışmıyorum.
Sonuçta burası bir dini kurum,istediğimiz insanlar da din adamı değil ki işe iyi niyet çerçevesinde bakalım.
Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.
Spor kulüplerini yönetmede esas olan yönetmesini bilmektir.
Bu arkadaşlarımız bu aşamada yapılan eleştirilere kızmak yerine başarısız olduklarını kabul etmeli ve yeni bir oluşum, taze kan veyahut güven tazeleme için konge kararı alarak Diyarbakırspor’un önünü açmalıdır.
Peki talipli var mı?.
Şu an için bizim bildiğimiz bir şey yok, çok isim ve çok organizasyon konuşuluyor ama hiç biri resmi değil. Hiç kimse talipli olmasa bile yine de kongre olmalıdır.
Olsun ki herkes eteğindeki taşları döksün, planı-projesi olan varsa bunlar ortaya çıksın.
Diyarbakırspor’un sorunları kongre salonunda konuşulmalı. Bizi yıllardır kemiren ve camiada hizipçilik yaratan kahve dedikoduları son bulmalıdır.
Diyarbakırspor’u konuşmanın, sahiplenmenin yolu dedikodu, yeri de kahve köşeleri değildir.  Gelip kongre salonunda konuşarak hesap soracaksınız. Eskisi-mevcüdü ve taliplisi herkes kongreye gelip bildiklerini anlatsın ve yaptıklarını paylaşsın. Sivil Toplum Örgütleri ,Spor Taban Birlikleri,seçilmişler ve atanmışlar bu işte sizin sorumluluğunuz büyük. Elinizi taşın altına koymayacaksanız Diyarbakırlı diye geçinmenin anlamı nedir?
Özellikle Sivil Toplum Örgütleri ve Spor Taban Birlikleri, şimdiye kadar Diyarbakırspor’u n kurumlaşması noktasında sınıfta kaldılar. Konuştuklarında mangalda kül bırakmayanların sesi ,bakıyoruz takım küme düştükten sonra bir anda kesildi. Biz diyoruz ki küme düşen Diyarbakırspor değil, Diyarbakır’dır.
Bu geniş bir kavram ve herkes kendine düşen payı almalıdır. Kulübün bu enkazın altından çıkması ve ayağa kalkması için de yine herkes duyarlı olmalıdır.