KURTLAR VADİSİ DİYARBAKIRSPOR ‘FİNAL’

“Kurtlar vadisi Diyarbakırsporda”  artık sona yaklaşılıyor. Heyecan dolu filmin  finali pek yakında. Bunu görmek için çok fazla beklemenize gerek olmayacak. Bizdeki kahramanlar çok daha rahat ve erken iş bitirdiği için filmin finali için de sizi fazla oyalamayacaklar. Diyarbakırspor’daki Polatlar, Gerçek Kurtlar Vadisi’ndeki Polat Alemdar kadar sabırlı değil. Onlar vurdu mu hemen yıkıyor. Tabir-i caizse işi şıp diye bitiriyorlar. Çünkğ senaryo öyle yazılmış. Senaryo, Diyarbakırspor’un şampiyonluğunu kutladığı 16 Mayıs 2009’daki Gaziantep BB. maçında yazıldı. Yazımıza mizahi bir dille giriş yaptık fakat Diyarbakırspor’un durumu da Kurtlar Vadisi’nden farksız değil. Hatta bizdeki derin güçler, karanlık senaryolar Kurtkar Vadisi senaristlerini ve oyuncularını bile çıldırtır diye düşünüyorum.
Sözünü ettiğimiz şampiyonluk gecesinde yanlış ve yönlendirilmiş tezahüratlar, Diyarbakır’daki gizli ellerin olayı farklı yönlere çekmesiyle Diyarbakırspor’un sonunu hazırladı. Gizli eller hiçbir zaman Diyarbakırspor’un güçlü, kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp olmasını istemez. Şayet güçlü bir yönetim olursa o gizli eller söz sahibi olamayacak. Şampiyonluk gecesinde kulübün geleceğine bomba kondu. O gece o yanlışlar yapılmasa çok daha iyi güçlü bir yönetim gelecekti. Bunun temelleri de atılmıştı. Temeller yıkıldığı gibi Diyarbakırspor’u imha etme planı devreye sokuldu. O maçtan sonra yapılan kongrede göreve gelen yönetim de Diyarbakırspor’u başarıya taşıma misyonu üstlenmedi, üstlenemezdi de. Çünkü onlara figüranlık görevi verildi. Vasıfsız kuklalara yol açanlar daima kendi emellerini gerçekleştirmek isterler. Vizyonu,parası,bilgi-birikimi olmayan insanlardan oluşturulan bir yönetimden ne beklenir?.Onlar da kendilerine güvenenleri mahçup etmediler ve yaşanan acı tablo ortada. Birileri “yazdıklarınız senaryodan ibaret. Bunların gerçek payı yok” diyerek bize tepki gösterebilir. Peki öyle ise son 2 yılda kulüp sömürüldü. Onuru ayaklara paspas edildi, 40 yılda yaşamadıklarını 2 yılda yaşadı. Daha önceki yönetimlere el çektiren, onları indirenler son 2 yılda neden sessiz kaldı?.Niçin halen kılları kıpırdamıyor?. Demek ki başta yazdığımız şampiyonluk gecesindeki senaryo doğrudur ve bugüne kadar harfiyen uygulanmıştır. Bunun başka bir açıklaması yok.
Gizli eller dedik ya ;maşallah bunların elleri de çok güçlüymüş. Bunlara ne siyasiler,ne bürokratlar, ne yerel yönetimler,ne spor taban birlikleri ve taraftar grupları dur diyemiyor. Basının yazdıkları da pek umurlarında değil. Kendilerinden o kadar çok emindirler ki yazılanlara cevap dahi vermiyorlar. Nasıl olsa hesap soran yok. Halk bezdirilmiş, usandırılmış. Konuşması gereken eski yönetici ve spor adamları, kafalarını kumdan çıkarmıyor. Konuşması, tepki koyması ve hesap sorması gerekenler bu yapının devam etmesi için en büyük yardımı yapıyor. Filmin sonu dediğimiz gibi çok yaklaştı. “Kurtlar Vadisi Diyarbakırspor,” Diyarbakırspor’un yok edilişinin ele alınacağı final bölümüyle son bulacak. Yarım asırlık Diyarbakırspor’dan kalma son vurgun kaynağı olan arazi de birileri tarafından paylaştırıldıktan sonra, Diyarbakırspor ;  giyecek kefeni bile kalmayacak şekilde Mardinkapı Asri Mezarlığı’na defnedilecektir.