LİSANS SORUNUNU KİM ÇÖZDÜ?

Enteresan bir memlekette yaşıyoruz. Sap ve samanı birbirine karıştırmada üstümüze yoktur. Sorun çözenleri beğenmeyiz, sorun çözmeyen veya sorun çıkaranları el üstünde tutarız. Bu mantık hatası maalesef sporda da karşımıza çıkıyor. Diyarbakır’da haftanın sorusu :DİYARBAKIRSPOR’UN LİSANS SORUNUNU KİM ÇÖZDÜ?. Şimdi kime sorsanız ‘Ben yaptım’ diyecek.Peki gerçekten kim çözdü?. Herkes kendine çeker, kendine pay çıkarmaya çalışır ama bizim görevimiz hakikatı söylemektir. Bu işi 2 yıl önce Atatürk Stadı’nda yapılan Diyarbakırspor’un şampiyonluk gecesinde yuhalananlar çözdü. Kimdi onlar?. Tarım Bakanı Mehdi Eker,Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak. Bunların çaba ve gayretleri oldu. Bir de bunların girişimleri sonucu harekete geçen Vali Mustafa Toprak. Her zaman eleştirdiğimiz Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer’in hakkını da yemeyelim. Kendi şirketine ait teminat mektubunu kullandı. Bunları neden anlattım?. Diyarbakırspor’la ilgili bir sorun olduğunda kafalarını kuma gömenler, iş düzlüğe çıkınca da kahramanlık payidesi almaya çalışır. Kimse kusura bakmasın ama böyle bir yaklaşım içerisinde olduğumuz sürece Diyarbakırspor’a hep zarar veririz. Kim gerçekten ne yapmışsa onu aktarmalıyız ki halk gerçekleri bilsin. Bizler spor adamlarıyız, siyasi bir kimliğimiz yok. Başkalarının baktığı pencereden bakmayız. Diyarbakırspor’a kim faydalı olursa, sorun çözerse onu alkışlarız. Bugün bu insanlar yardımcı oldu, onları yazıyoruz, yarın başkaları da başka destekler versin, çözümler üretsin onları da seve seve yazarız.
Bu yönetimi en fazla biz eleştirdik. Gerekirse eleştirmeye de devam ederiz. Ancak şu da bilinsin ki bu tablonun tek sorumlusu Çetin Sümer ve arkadaşları değildir. Bugün sözde çözüm adına kahramanlık peşinde koşanların geçmiş kongrelerde neler yaptıklarını da biliyoruz. Bazılarının Diyarbakırspor sevgisi menfaatle sınırlıdır. Menfaat olduğu zaman kulübü yönetenler kötü de olsa onlarla birlikte ol,menfaatine ters düştüğü zaman kulübü yönetenler iyi niyetli de olsa karşısında ol !.Bugün kurumlaşmadan bahsedenler Şiyar Mehmetoğlu’nun şirketleşme fikrine karşı çıkanlar değil miydi?.
Ele almak istediğim bir başka konu da Diyarbakırspor’un transfer ettiği futbolcuların sözleşmeleri. Bize gelen bilgilere göre kulüp Kartepe’de menajerlerin oyuncağı haline gelmiş. Menajerlerin cirit attığı,hatta yönetici gibi davrandığı bir ortam. Bunun sonucunda futbolcularla ek sözleşmeler yazılarak gerçek değerlerinin çok üstünde rakamlar yazıldığı söyleniyor. Bu işin faturası çok ağır olur. Borç 20 ise 30-35 milyon olur. Kimsenin bu ihaneti yapmaya hakkı yok. Çetin Sümer ve yöneticileri bu konuda uyarmak istiyoruz. Bugün nasıl 4.3 milyon TL borçtan dolayı lisans krizi yaşandıysa bundan sonra lisansa engel borç katlanır ve kulüp felakete sürüklenir. Şayet bu iddialar doğru değilse de kamuoyuna açıklanması lazım.
Son olarak Akhisar’dan alınan 1 puanın iyi sonuç olduğunu belirtmek istiyorum. Bu kadar zor şartlarda hazırlanan takımdan erken vadede iyi sonuç beklemek hayal olur. Milli takım maçları nedeniyle lige verilen ara iyi değerlendirilirse 2-3 hafta sonra Diyarbakırspor arzuladığı form düzeyine kavuşur.