"STK'LAR VE SPOR TABAN BİRLİKLERİ NEYE YARAR?"

Diyarbakırspor sezonu kapatmadı ama taraftar sezonu kapattı! Bursa ve İstanbul BB. Maçlarındaki olaylardan sonra 6 maç seyircisiz oynama cezası verildiği için Diyarbakır’da seyircili oynanması gereken 5 maç boş tribün önünde oynanacak. Seyircisiz maçların ilki İzmit’te oynandı ve Diyarbakırspor, hem kupa hem de ligin güçlü ekipleri arasında sayılan Antalyaspor’u yenerek moral ve motivasyonun yanı sıra puan cetvelinde de yeniden umutlu hale geldi.

Bu maçta alınan galibiyet kalan 4 seyircisiz maç için de umut kaynağı oldu.

Diyarbakırspor’un seyircisiz maçlardaki başarısı ortada. Geçmişte de seyircisiz maçlarda başarı sağladı.

Bu durumdan ders çıkarması gereken taraf bana göre taraftarlardır. Çıkan olayların sorumluluğunu tüm taraftarlara mal edemeyiz ancak aramıza sızan provokatörleri önleme görevlerinden birinin gerçek taraftara ait olduğunu da unutmayalım.

 Diyarbakırspor’un ligde kalma yolundaki en büyük rakibi artık Sivasspor’dur.

İkili averajda üstün olan Diyarbakırspor kazandıkça Sivasspor strese girecektir. Bu yüzden Diyarbakırspor maçları tek tek düşünmeli ve lig sonuna kadar rakibin önünde olmayı sürdürmelidir.

Diyarbakırspor, kentin en önemli moral kaynağıdır. Bir galibiyetten sonra insanların nasıl moral kazandığını görüyoruz. Peki, halkı temsil eden Sivil Toplum Örgütleri ve spor camiası adına hareket eden Spor Taban Birlikleri Diyarbakırspor için ne yapıyor? Bana sorarsanız kocaman bir hiç. Birçok kentte sivil toplum kuruluşları ve sporla ilgili örgütlenmelerin hem spora hem de kenti temsil eden spor kulüplerine büyük faydası var.

Kimisinin maddi kimisinin de manevi anlamda katkıları söz konusu.

Diyarbakır’da sivil toplum örgütlerinin maddi destekleri olmadığı gibi kongrelerde de görünmezler. Aynı şekilde spor taban birlikleri de çok pasif, söz sahibi olmayan, Diyarbakırspor konusunda icraattan çok konuşmakla ve reklâm yapmakla dikkatleri çekiyor. Bugüne kadar bu kulüp çok kötü yönetildi, kulübün geleceği satıldı ve Diyarbakırspor borç batağına sürüklendi.

Ne zaman çıkıp hesap sordunuz?

 Diyarbakırsporlu olduğunuzu göstermek istiyorsanız bundan sonra icraat yapın da görelim.

 Eğer bunu yapmayacaksanız o zaman başlıkta dediğimiz gibi STK’lar ve STB’leri olarak neye yarıyorsunuz?

Amacımız asla kimseyi rencide etmek değildir. Sadece bazı şeylere dikkat çekmek istedik. Tabi anlayana ve ders çıkarana duyurulur!