Demirtaş: İmralı’dan haber alamazsak gerginlik tırmanır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş'un Malazgirt İlçesi'nde partisince düzenlenen 'Barış Mitingi'nde yaptığı konuşmada, 1071 yılında Anadolu'yu fetheden Alparslan’a dönemin Kürt aşiretlerinin yardım ettiğini böylelikle kardeşliğin başladığını söyledi. Türk ve Kürt kardeşliğinin başladığı yerden seslendiğini söyleyen Demirtaş, "900 yıl bu hukukla yaşandı.

Demirtaş: İmralı’dan haber alamazsak gerginlik tırmanır

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş'un Malazgirt İlçesi'nde partisince düzenlenen 'Barış Mitingi'nde yaptığı konuşmada, 1071 yılında Anadolu'yu fetheden Alparslan’a dönemin Kürt aşiretlerinin yardım ettiğini böylelikle kardeşliğin başladığını söyledi. Türk ve Kürt kardeşliğinin başladığı yerden seslendiğini söyleyen Demirtaş, "900 yıl bu hukukla yaşandı. Kimse Kürt halkını inkar etmedi. Tarih içerisinde Osmanlı döneminde Selçuklu döneminde sıkıntılar gerilimler oldu. Ama Kürtler hep o imparatorluklar içerisinde birlikti. Güçlü beyliklerdi. Kimse inkar etmiyordu. Bin yıllık geçmiş kardeşliğimiz var doğru ama bunun 900 yılında inkar yoktu" dedi.

GERGİNLİK TIRMANIR

Demirtaş, İmralı'da çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'dan haber alamadıkları taktirde gerginliğin tırmanacağını söyledi. Diyarbakır'da bunun için açlık grevine başladıklarını anlatan Demirtaş, "Bir avukatı gönder durumu öğrensin gelsin, bitsin mesele. Eğer biz kötü niyetliysek buyur kötü niyetimizin de önüne geç. Bir avukat göndermek zor mu. Kimse anlayamıyor ama hassas meseleyi çözemezsek, biz İmralı’dan haber alamazsak gerginlik daha da tırmanır" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz