Diyarbakır Milletvekili'nden eylem yapan motorlu kuryelere destek

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca Doğan, paket başı ücret sistemine geçen şirketlerine karşı eylem yapan motorlu kuryeleri desteklediklerini bildirdi.

Diyarbakır Milletvekili'nden eylem yapan motorlu kuryelere destek

Doğan, çalıştıkları şirketin paket başı ücret sistemine geçmesinin ardından yaşadıkları gelir kaybı nedeniyle konvoylar oluşturarak eylem yapan motorlu kuryelerle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Doğan, 5 Nisan'dan bu yana ekmeği ve hakları için sokaklarda mücadele eden işçilerle bir arada olduklarını söyledi.

Motorlu kuryelerin mücadelesinin yanında olduklarını kaydeden Doğan, sokakta ve eylemlerde desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Motorlu kuryelerin sözcüsü Yasin Kölge de Ramazan Bayramı arifesinde ikramiye beklerken yüzde 30'luk maaş kesintisi ile karşılaştıklarını söyledi.

Kölge, paket başı ücret sistemine ve esnaf kuryelik modeline karşı olduklarını belirterek sistem motorlu kurye işçilerinin lehine değiştirilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini aktardı.

Basın toplantısına DEM Parti İstanbul Milletvekilleri Keziban Konukcu Kok ve Özgül Saki, Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir de katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı