Emeklinin zam oranı erken sızdı! SGK uzmanı açık açık bomba rakamı verdi

Emekli maaşlarında iyileştirme yapılıp yapılmayacağıyla ilgili bir açıklama da Özgür Erdursun'dan geldi. Erdursun tarafından yapılan açıklamanın detayları aşağıdaki gibidir...

Emeklinin zam oranı erken sızdı! SGK uzmanı açık açık bomba rakamı verdi

Yerel seçimlerin hemen ardından pek çok ürüne zam gelmeye başladı. Hal böyle olunca da özellikle emekli vatandaşlar ek zam olup olmayacağını araştırmaktadır. Konuyla ilgili Özgür Erdursun tarafından açıklama yapıldı. 

Bildiğiniz gibi Türkiye’de seçimden önce ve seçimden sonra gündem ekonomi, fiyat istikrarı ve enflasyonun düşmesi olmakta. Seçimler bittikten sonra da torba yasasının gündeme geleceğine değinen Erdursun tarafından Temmuz ayı işaret edildi. İşte, Özgür Erdursun’un açıklamaları…

Ek Zam Yapılacak Mı? 

İlk üç aylık enflasyon rakamlarına göre asgari ücrette ve emekli maaşında ne kadar zam olacağı vurgulansa da henüz net birşey yok diyen Erdursun ara iyileştirme yapılıp yapılmayacağıyla ilgili net bir açıklama olmadığını belirtirken emeklilerin, çalışanların ve sabit gelirli vatandaşların kayıpları var dedi. 

Temmuz ayı geldiğinde asgari ücrete ilişkin şu önemli bir adım atılabilir: Asgari ücrete yapılacak zam miktarını belirleyen devlet, bu zammı işverenlere önceden belirlemeli.

Eğer öyleyse, artış miktarı belirlenmeli ve bu artışın sigorta primi ile vergiden muaf olması sağlanmalıdır. İşverenler, yanlarında çalışan personeli kaybetmek istemezler dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz