SEVGİLİ NİCOLAS MADURA BURALAR BİLDİĞİN GİBİ DEĞİL

Bir Nicolas Madura olabilmek gerçekten çok mu zor? Zulme haksızlığa işkenceye karşı çıkabilme ferasetini göstermek insanlığın şiarı değil mi? Haksızlığa karşı, zulme karşı, işkenceye karşı bizden başka hangi varlık karşı çıkabilir, hangi varlığın böyle bir istidadı var. Hayvanların bir kısmı, o da et yiyenleri sadece karınlarını doyurmak için bir başkasına saldırır. Bu insiyaki bir şeydir. O tabiatı gereği bunu yapar. Yoksa zulmü içselleştirdiği, oturup düşünüp bir başka varlığa zulüm ve işkence yapmayı kararlaştırdığından değil.

Ama insanoğlu öyle mi? zülüm yapmak bizde, işkence etmek bizde, hayasızlık bizde, yalancılık bizde, dolandırıcılık bizde, hırsızlık bizde, iftira bizde, çekememezlik bizde, adam öldürme bizde, haset bizde, kin bizde, küçük görme bizde, alay etme bizde, dedikodu bizde,göz kaş işareti yapma bizde,tuzak kurma bizde, tuzağa düşürme bizde, hak yeme bizde, hukuk tanımama bizde,emanete hıyanet bizde, vaadinde durmama bizde, aldatma bizde, hile bizde, el hasılı envai türden alçaklık bizde.

Amma merhamet bizde, acıma bizde, edep bizde, doğruluk bizde, istikamet bizde,hakkı koruma bizde, hukuka riayet bizde, gıpta bizde, değil bir insanı bir hayvanın bile zarar görmesine tahammül edememe bizde,af bizde, sevgi bizde,fedakarlık bizde, verme bizde, bağışlama bizde, ikram bizde, hediye bizde, yedirme bizde,gönül ehli olmak bizde, çelebi meşrep davranmak bizde, acılara karşı göz yaşı dökmek bizde, veren el olmayı alan el olmaya tercih etme bizde.

Demek ki sonsuz bir şekilde kötülüğe de, iyiliğe de her an için hazır bir halde yaratılmışız.

Cenabı Allah Mülk suresinde “Mülk elinde olan Allah’ın şanı ne yücedir. O her şeye gücü yeten “Kadir” Allah’tır. O hayatı ve ölümü hanginizin daha güzel işler yaptığını ortaya koymak için yarattı. O Aziz ve Ğafur/bağışlaması pek çok/ olan Allah’tır.”

Filistinli Müslüman Katliamı Gazzede bilmem kaçıncı gününe girdi. O günleri sayıp dökmek, rakam vermek ve zulüm bu kadar da devam eder mi anlamına gelen “zamanı saymak” çekilen acıların büyüklüğünü izah etmek için kullanılıyor. Oysa Gazze de zamanın her bir dakikası, her bir saniyesi adeta bir ömür törpüsü. Dakikalar yıllara bedel. Dün bembeyaz sakalı göbeğine kadar inmiş Filistinli yaşlı biz ne yaptık, işte bunlar komşumdu, yirmi kişi kadar vardılar. Evlerinde kendi hallerinde yaşayıp gidiyorlardı, gelen saldırılara karşı korunmaya çalışıyorlardı. Hepsi de öldü, sadece geriye 3 yaşında bir çocuk kaldı, onu da yaralı olarak kurtardılar dediğinde, zaman durdu, her bir nesne kurşun gibi ağırlaştı, dünya adeta başıma yıkıldı.

Yukarıda hüsün/iyilik/ ve kubuh/kötülük/ babında yeteneklerimizin bir anda aklıma gelenlerini saydım. Yıllarca dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan bir ırkın insanları, kovuldukları ülkelerden kaçarak geldikleri Filistin topraklarında, şimdi dünyada eşi benzeri görülmemiş zulüm yapıyor, kadın, çoluk, çocuk demeden akan kanlar üzerinde tepiniyor, adeta bayram yapıyor. Peki bunu niye yapıyor, bunlar da insan değil mi, bunların da insanoğlunun erdemi sayılan eylem ve davranışlara karşı istidatları yok mu, bunlar hiç acımaz, merhamet etmez mi?

Aynı ırktan ülkemiz vatandaşı olan Üzeyir Garih, Jack Kamhi, Türkiye Yahudileri Hahambaşı Bensiyon Pinto ve diğerleri. Bunların davranışlarına bakın, hayata bakışlarına, İsrail’deki Yahudilerin yaptıklarına. Taban tabana zıt. Ya bunların veya onların Yahuda ile ilgileri yok. Dünyanın en büyük zalimine, bir sükunet anını bulup sorsan, iyiliğin güzel, kötülüğün çirkin olduğunu söyleyecektir.

Filistinden onbinlerce kilometre uzakta bulunan Venüzüella Devlet Başkanı Nicolas MADURA:

Filistin'den Müslüman, Hıristiyan ve farklı dinden ve kültürden insanlar var. Çağrım bölgedeki Arap halkına ve liderlerine; Ne zamana kadar katliama sessiz kalacaksınız? Filistinli kardeşlerinizin katliamını izlemeye devam mı edeceksiniz? Arap halkları ne zaman uyanacak? Ve Arap liderleri…

Ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses vereceksiniz? Yerin dibine batsın resmi açıklamalarınız! Yerin dibine batsın uluslararası protokolünüz. Artık harekete geçmelisiniz. Filistin halkının katillerine cevap vermelisiniz. Durdurmalısınız! Venezuela Devlet Başkanı olarak size sesleniyorum; Yeter artık! Resmi açıklamalarınızdan öteye gidemiyorsunuz, o kadar. Ses tonumdan dolayı kusura bakmayım çok derinden konuşuyorum. İçimde saklı olan acı ve öfke beni bu şekilde konuşturuyor.

Filistin halkına yapılan katliama seyirci kalmak bana acı veriyor. Artık ölümlere alışmışlar dünya katliam karşısında kör ve sağır olmuş! Çoğu korkak liderler de resmi bir yazı geçip olaylardan üzüntülerini belirtip kınıyorlar. O kadar… "saldırıyı lanetliyoruz" sadece bu… "çok endişe duyuyoruz" bir de bu… Mesele bitiyor onlar için… Yeter be artık yeter! Venezuela artık yeter diyor.

Evet bu işin böyle gitmeyeceğini dünya alem biliyor da, İsrail bilmiyor mu? Hiç kuşkunuz olmasın o da biliyor. Peki niye bunları yapıyor. Şunun için:

Artık hiç kuşkum kalmadı, İsrail işgali altında bulunan topraklarda bir tek Filistinli Müslümanı istemiyor. Bu insanları topyekun imha için bahaneler arıyor. Adım adım ilerliyor ve fırsatını bulduğunda son kalıcı darbeyi indirmeyi planlıyor. İsrail bu davranışı ile önce kendi içini emniyete almayı, ondan sonra bir dış devlet olarak kim

gelecek ise onunla savaşı planlıyor. Yaptığı işin adına da ölüm kalım savaşı dediğini artık biliyorum. Yoksa şu anda gerek Kudüste, gerek Batı Şeria da ve gerekse Gazzede yaşayan Filistinli Müslümanların toprakları belli. Kendi bölgelerinde, ama İsrail’in gözetim ve denetimi altında hayatlarını İsrail’in kan kusan, ölüm kusan eylemleri ile sürdürmeye çalışıyorlar. Bu iş İsrail için de kötü ise, neden bir Filistin Devletinin kuruluşu ile ilgili girişimlere, alınan kararlara düşmanca bakıyor. Bakınız bu son eylemi sırasında gelen haberlere göre sayıları 40 ı geçen İsrail askeri de öldü. Oysa İsrail’in tek bir askeri, tek bir vatandaşı için dünyayı yakmada mahir olduğu biliniyor. Ama bir savaşa giriyorsunuz, ölümler kaçınılmaz. Bunu da biliyorlar. Anlaşılan o ki, artık İsrail, bir bağımsız Filistin DEVLETİNİ asla istemiyor ve bu yönde atılacak adımlar için, bakın işte bunlar devlet değilken neler çekiyoruz, bir de iç içe geçmiş iki devlet olursa, bağımsızlıkları sebebiyle, dünya ile irtibata geçerlerse, başımıza kim bilir ne işler çıkar demeye getiriyor.

Venüzuella’dan ses veren Nicolas Madura kardeşime söyleyeceğim, buralar bildiğin gibi değil, İsrail bütün Filistinlileri yok etme kararı almış, adım adım uygulamaya koyuyor, hesap bu.

Eğer bundan sonra bir uyarı daha yapacak isen, bu bilgiler hatırında olsun.