TÜRKİYEYİ DAHA FAZLA ZORLAMAYIN

Afganistan’daki Taliban yönetiminden ABD çok rahatsızdı, bir an önce gitmesi için çeşitli tedbirleri uygulamaya koymaya çalışıyordu.

Bir sebep arıyordu, bir sebep.

Ne olsa da bu ülkeyi vursak.

İşte o sebep 11.Eylül.2001 tarihinde bir anda altın tepsi çerisinde ABD nin eline verildi.

11 Eylül saldırısını gerçekleştirenlerin Suudi Arabistan vatandaşı olmasına rağmen, gidildi Afganistan vuruldu. Ne de olsa o da Müslüman, bunlar da Müslüman. Ölen Müslüman olsun ne fark eder.

Kurt kuzuyu yemeye başladıktan sonra sebeplerin illiyetine /uygunluğuna/ mı bakılır.

Afgan işgalinden sonra dünya jandarmalığını yapan ABD ye bir kere yol görünmüştü.

Ardından nükleer silahları var diye Irakı vurdular.

Irak’ın işgalini nazara verip duruyoruz, ya ne yapalım.

Irak olayı değil mi ki, ortadoğuyu kan gölüne çeviren.

ABD Obama dönemi ile ben buradaki savaşımı bitirdim geri dönüyorum dese de, görüyorsunuz işte savaş bitmiş değil.

ABD gitsin Atom, Hidrojen her ne ise ismi, ondan atsın Ortadoğu sorununu bitirsin!!!

Ya çünkü ortamı tam da bu hale getirdi.

Irak işgalinde neler yaşandı neler.

Milyonlarca ölen mi, bir o kadar anasız, babasız,yurtsuz, yuvasız kalan mı, unutmayalım, zihnimizin bir yerlerinde tazeliği muhafaza edilsin diye yazıyorum; Conilerin tacizinden ötürü hamile kalıp da, ben bu p… i doğurmam diyerek intihar eden Iraklı Müslüman kadınlar mı, alıp başını giden kan davaları mı, mezhep çatışmaları mı, yoksulluk, fukaralık mı hangisini yazayım bilmiyorum ki.

Her bir zulüm değil mi ki, belanın biri gidip bininin gelmesine sebep olan.

Şimdi Işid meselesi çıktı ortaya.

İki ABD li gazetecinin boynunu vurdular.

O ölen insanların bıçaklar boyunlarına saplanırken çıkardıkları hırıltılı sesler, dayanılacak gibi değildi. Yeminle söylüyorum, içim burkuldu, kahroldum.

Ama o ölen kişi “Obama sen ve senin gibiler neden buraları dur durak bilmeden bombaladılar, milyonlarca Iraklının ölmesine sebep oldular. Sizin bu tür politikalarınız yüzünden benim başıma bunlar geldi. Biz sizleri bu şekilde ölüme gidelim diye seçmedik ki. Askerde olan kardeşime de sesleniyorum. Bak senin buralara atacağın bombalar, sonucu itibariyle benim gibi masum insanların ölümüne sebep oluyor. Peki ben de bir ABD vatandaşı değil miyim, benim yaşama hakkım yok mu” diyordu.

Onun bu görüşüne Obamanın katılıp katılmadığını hiç kimse sormadı.

Obama da bu yönde bir açıklama yapmadı.

Bu gelişmeler üzerine Obama Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Arap ülkelerini toplantılara çağırdı. Savunma bakanından sonra Dış İşleri Bakanını Türkiye’ye yolladı.

Bütün amaçları Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu kimi Arap ülkelerini IŞİD e karşı saldırmaya icbar etmek.

Obama’nın isteğine Ciddede yapılan toplantı sonrasında hazırlanan işbirliği anlaşmasını imzalamak suretiyle Arapların bazıları olumlu cevap verdiler.

Türkiye’nin söz konusu anlaşmaya imza atmadığı belirtildi.

Çünkü Işidin elinde 49 konsolosluk görevlimiz var.

Yumuşak karnımız.

Geçen bir yazımda da belirttim, ilgililerine sordum IŞİD bizden ne istiyor diye. Hiç dedi. Bizden bir şey istemiyorlar.

Peki niye bizim masum insanlarımızı adeta esir etmişler diye yineledim sorumu.

İşte o korkunç cümleyi sarf etti.

Kendi can güvenliklerini korumaya almak için herhalde.

Kanım dondu.

Nutkum kesildi.

Gerçekten böyle bir şey olabilir mi?

ABD ve ona destek veren ülkeler bizim insanlarımızın başına böyle bir bela gelebileceğini hiç hesap ettiler mi. Yoksa onlar için bizim insanlarımızın hiçbir kıymeti harbiyesi yok mu?

En büyük korkum,

Biz IŞİD i bombalarız. Bu bir savaş, olan bitenin sorumluluğunu üstlenmeyiz demeleridir.

Bakın buradan açık ve net bir şekilde söylüyorum.

Galler deki toplantı esnasında güya ABD nin dış işleri yetkilileri dönmüş Türk heyetine demişler ki, siz El Kaideden ayrılan ENNUSRA ya yardım ettiniz, onları silahlandırdınız. İşte IŞİD de onların bir kolu.

Yani adamlar açık açık, IŞİD in bu hale gelmesine siz sebep oldunuz, biz onların evlatlarımızı boğazlamalarını karşılıksız koymayız, bu arada sizin evlatlarınızın başına bir iş gelirse, sorumluluk size ait demiş mi oldular.

Eee Uluslar arası diplomasiyi o kısa süre içerisinde çok iyi gözlemledim, adamlar insanın gözünün içine baka baka lafları sayıyorlar. Tabii bizimkilerin Ennusra’ya veya onun türevlerine ne tür destek olduğunu bilmiyoruz. Destek odlular mı, silah verdiler mi, ABD li yetkililerin açıklamalarını yalanladılar mı, ben ne bileyim, ne bileyim.

Her şey zıddı ile kaim.

Bakın hangi ülke işgal edilse, hangi ülkenin bütün değerleri ayaklar altına alınsa, o ülkenin namuslu bütün fertleri bir şekilde bu işten kurtulma mücadelesi verirler.

Türkiye Misaki Milli olarak belirlediği topraklarına karşı müstevli istilalarını sona erdirir iken, işgalciler, Mustafa Kemal ve arkadaşlarına terörist demişlerdi. Öyle değil mi. Mustafa Kemal’ini sonraki uygulamaları ayrı biri konudur. Ancak kurtuluş mücadelesindeki Mustafa Kemal ve arkadaşlarının destansı mücadelesine aklı başında olan kim eleştiri getirebilir ki. Tabii ki fıtratta bir yunan soyluluk hakim değilse.

Ülkesi işgale uğrayan kişi, kuruluş, örgüt v.s nin hiçbir eyleminin sebebini soruşturmak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin işi değildir.

Hele bu işler komşularımızda olup bitiyor ise, açıktan olmayan stratejik öneme sahip destekler herkes tarafından bilinir ve ceremesi çok acı bir şekilde ödetilir. Canımız acır.