YAKUP ALINAK TA GİTTİ

Mavi Marmara gemisi gazilerinden Yakup Alınak,bir süre önce arkadaşları ile olan biteni yerinde izlemek amacı ile gittiği Suriye’nin İdlip kentinde başını ABD nin çekmiş olduğu koalisyon güçlerinin IŞİD i vurma bahanesi ile yapmış olduğu bombardımanda hayatını kaybetti.

Evet İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciuvn-Şüphesiz ki biz Allah’tan geldik, yine ona döneceğiz.

Allah gani gani rahmet eylesin.

Biliyorsunuz Gazzede yıllardan beri ambargo altında bulunan İnsanlara/Müslüman-Hıristiyan/ yardım götürmek amacı ile yola çıkan Mavi Marmara gemisi 31 Mayıs 2010 günü İsrail güçleri tarafından saldırıya uğramış ve önceleri 9 olan şehit sayısı, daha sonra tedavi görmekte olan bir Müslümanın da şehit olması üzerine bu sayı 10 çıkmıştı.

Mavi Marmara gemisi ile yardım kervanına katılan Yakup Alınak da önceki gün Suriye’de yine Siyonist saldırı sonrasında hayatını kaybetti.

Ben bu olaya neden Siyonist bir saldırı diyorum. Şundan. Sizler saldırıya uğrayan vatanınızı müstevlilerden veya onların işbirlikçilerinden kurtarmaya çalışırsanız gerçekten vahşi bir terörist mi olursunuz. Lütfen olan bitene bu açıdan bakın. IŞİD in kimi eylemlerini ben de kabul etmiyorum. Mesela ellerinde bulunan kimi batılı rehinelerin boğazlanması gibi. O masum insanlara yapılan eylemi asla benimsemiyorum. Onların ne suçu var ki. Sen yapabiliyor isen git hıncını sana bizzat zarar verenlerden çıkar. Hem zaten bu tür eylemler değil mi ki, kendilerinin de savunmasız bir şekilde kalmasına sebep oluyor, eğer gerçekten bu eylemlerin failleri iseler.

Acaba diyorum, basına yansıyan o katledilme sahneleri gerçek mi? bunları Işid mi yaptı, yoksa yine birileri bir algı operasyonu içerisine balıklama dalmamıza mı sebebiyet veriyor.

İki gündür bizim Musul da alıkonulan 49 rehinemizden bir polisimizin ve bir de Ticari ataşemizin rehine kaldıkları günlere ait beyanlarını okuyorum.

Kendilerine hiç de kötü davranılmamış. İstedikleri her şey verilmiş. Hemen her gün tavuk pilav yemişler.

Her gün tavuk pilav verilmesine rağmen, kimi günler bizimkilerin gelen yemeklere saldırılarını anlayamadığını anlatmış ataşe.

Çocuklar için süt, mama, çocuk bezine varıncaya kadar IŞİD militanları getirip vermişler.

Aslında kendilerinin dört beş defa teslim edilme durumları olmuş. Fakat bu hareketlenme esnasında bizimkilerin sakladıkları telefonlarla konuşmalarının uydu üzerinden takip edilmesi üzerine, Irak ordu birlikleri tarafından bombalanmalar gerçekleşmiş. Bir defasında bombalardan birisi hemen yakınlarına düşmüş. İki IŞİD militanı param parça olmuş bizimkileri korur iken. En son teslim anında bizimkiler ile IŞİD militanları biri birlerine el sallamışlar. Anlaşılan ayrılık bayağı zor gelmiş.

Bir kısım IŞİD militanları böyle de, diğer bir kısım IŞİD militanları gazeteci mi boğazlıyor. Ben artık batıya hiçbir şekilde güven duymadığımdan bütün bu olan biten hadiseleri teenni ile karşılıyorum. Acaba diyorum.

Üç seneden beri Suriye’de taş taş üstünde kalmadı. Camiler, evler, kütüphaneler, kiliseler, okullar, tarihi eserler, medreseler, köprüler, ticari, sınai tesisler, petrol rafinerileri ne var ne yok yerle bir edildi. Milyonlarca insan evlerini yurtlarını terk etmek zorunda kaldılar. 200 bine yakın ölü var. 5 Milyona yakın insan dünyanın dört bir yanında pemperişan. Niye kimsenin kılı kıpırdamadı. Niye şu BM ler teşkilatı gelip de olaya bir el atmadı. 4/5 Milyar Tl mi, artık Dolar mı para harcamışız bu insanlara. Helali hoş olsun. Ne de olsa muhacirler. Fakat her şeyin de bir dayanak noktası var. Bu işi nereye kadar götürebiliriz. Hani diyeceğim Gaziantep de, Kayseri de olan biten hadiseleri unutmayalım. BM ler niye var. Batılı ülkelerin yardım teşkilatları neredeler. Kiliseler, sivil yardım kuruluşları…

Ne batının ve ne de Kuzeyin kılı kıpırdamadı bütün bunlar olur iken. Ama gerek Irak’te ve gerekse Suriye’de IŞİD dizginleri ele alınca, bir anda dünyanın efendisi!!! Batılılar tarafından Eli kanlı örgüt olarak lanse edilmeye başlandı.

Niye biliyor musunuz?         

Siz zannediyor musunuz ki, IŞİD bir iki batılıyı infaz etti diye, batılılar bu vahşeti ortadan kaldırmak için harekete geçtiler. Hayır, hayır, hayır.

IŞİD i kontrol edemeyecekleri bir güç olarak gördükleri için, Orta doğuyu bütünü ile kontrol etme istidadı gösteren yeni bir oluşum meydana geldiği için vurmaya başladılar. Onlar da gayet iyi biliyorlar ki, IŞİD bölgede başarılı olur ise, Ürdün de, Suudi de, Körfez ülkeleri de ya siyonizme baş kaldırmak zorunda kalırlar veyahut ta saraylarında artık rahat oturma imkanı bulamazlar. Hepsi bu.

IŞİD bölgede başarılı olur ise İsrail kendisini güvende hissedebilir mi? Baksanıza adamlar ne var ne yok önlerine katıp götürüyorlar. Onun için diyorum Siyonizmin buralarda oynamaya başladığı yeni rolün farkında olalım.

Yakup Alınak kardeşte hakkın rahmetine kavuştu. O zaten kucağına almış olduğu yavrusunun resminin yanına "De ki: Benim Namazım, ibadetim, hayatım ve ölümüm hep alemlerin Rabbi Allah içindir." Ayetini yazmış.

İsrail başlattı, ABD bitirdi.