HISIM İKEN, HASIM OLDULAR?!…

ÇOK SAMİMİLER DEĞİL Mİ?..

Bu resim.. Sekiz metrekarelik daracık oda.. Ve yüz yüze yapılan görüşme.. Yansıyan soğuk, renksiz ve yüzlerdeki çok şey söyleten ifadeler!.. Hepsi bir yeküniyetle “o sırtımdan yediğim hançerin acısını hiç unutur muyum” dedirtiyor..

***

Kemal beyin, objektife bakışı.. Özel de ki mahcubiyetin, tebessümün!.. Ortada sert bakışlı, asık yüz zat.. Ve bir bardak çayın bile olmadığı bir sehpa!.. Ziyaretin kısası makbuldur dercesine!.. Kaldı ki ikilinin görüşme sonrasında, ağızları bıçak açmadı?.. Tek bir cümlelikte olsa, beyanat verilmedi?…

***

KİM ADAY?..

Diyarbakır için; kim aday sorusu henüz yanıt bulmuş değil!.. Görünen o ki bir süre daha gizemliliğini koruyacak.. Ne AK Parti cephesinde, ne de HEDEP cephesinde; netleşen bir şey yok!.. Kulis bilgisi çok.. Zikredilen isim sayısı da, az değil.. Hele ki, yaz-bozlu sosyal medya mecrasında, kimi derseniz?. Neyse, iddialı iki partinin Büyükşehir belediye Başkan adayı kim olacak sorusuyla, bir süre daha meşgul olacağız..!

***

ADD’DEN DAVA MI?…

Kısa adı Atatürk Düşünce Derneği olan ADD.. Rahatsız olmuş; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin“Çevre yolu, bulvarına Şeyh Said isminin verilmesine.. Sözde bu durum toplumda infial(!) yaratmış… Bu nedenle de; Diyarbakır Belediyesi Kayyımı hakkında kamu davası açılmasını istemiş!…

***

Söylenecek söz net!?.. Ki onu da Belediye’nin kendi öz beyanı ve paylaşımında var..  Yanıt şöyle.. “Biz isme değil hizmete kabarız..” Peki ahali olarak, Kürtler olarak biz ne deriz; bu tutuma!!.. “Yetmedi mi, sizin İslam’a karşı hasımlığınız, ırkçı, şoven, inkar ve asimilasyon dayatmanız..”

O ki, İttihad Terakki zihniyetinin zulüm furyasına karşı durmanın bedelini değerli canıyla ödedi"

***

METROPOL ANKETİ

Türkiye yerel seçim atmosferine iyiden iyiye girmişken anket şirketleri de çalışmalarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.  Metropoll Kasım Ayı Türkiye’nin Nabzı Araştırması'nın sonuçlarını paylaştı.  15-19 Kasım 2023 tarihleri arasında 1800 kişiye 'Bu pazar bir milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' diye soruldu.  14-28 Mayıs seçimlerine oranla partilerdeki oy değişimi de dikkat çekti. 

***

AK Parti: Yüzde 38.8

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları: Yüzde 35.32

CHP: Yüzde 23,4

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları: Yüzde 25,41

MHP: Yüzde 9,9 

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları: Yüzde 10,4

İYİ Parti: Yüzde 9,0 

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları: Yüzde 9,9

***

HEDEP: Yüzde 11,3

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları: Yüzde 8,79

Yeniden Refah Partisi: Yüzde 1,8

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları: Yüzde 2,86

Zafer Partisi: Yüzde 1,8

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları: Yüzde 2,28

TİP: Yüzde 1,3

14 Mayıs 2023 seçim sonuçları: Yüzde 1,72 

Diğer Partiler: Yüzde 2,7 

***

GÜNÜN SÖZÜ…

Özüyle bütünleşmeyenin, değer ölçüsü çöplükteki artık kadardır..