BU DÜNYADA ZENGİN OLACAKSIN

Fenerbahçe Spor Kulübünün gerçekten garip başkanı Aziz Yıldırım, takımının başında bulunduğu dönemler içerisinde şike yaptığı, konuşmaları telefon dinleme kayıtlarına takıldığı, para alış verişlerinin kamera görüntüleri ile tespit edildiği iddiaları ile yargılandı ve Mahkum oldu.

Aziz bey yargılanır iken bir yılı aşkın süreyle tutuklu kaldı. Tutuklu kaldığı süreler içerisinde hemen her celse Hakimlere, Savcılara adete verdi veriştirdi.

O aşamalarda bu gücü de nereden buluyor dememe gerek yoktu. Fenerbahçe gibi köklü ve Türkiyenin her sene zirvesine oynayan bir kulübünün başkanı olmak yeterli idi bu tür çıkışlar için. Ülkenin ilk kurulan kulübünün milyonlarca taraftarı var. Bu taraftar kitlesi içerisinde Türkiye’nin en zengin insanları yönetici olarak görev yapıyor. O açıdan takımın para sıkıntısı yok. İstediği oyuncuları alabiliyor, onlara bol paralara veriyor ve bunlar da tüm maharetlerini sahaya yansıtıyorlar. Takım hemen her sene şampiyonluğa oynuyor. Fenerbahçe taraftarları takımları Trabzona bile maça gitse, takımlarını yalnız bırakmıyorlar, en azından Trabzonspor kadar taraftar takımını destekliyor.

İşte böyle bir takımın başında bulunan kişi de elbette bu gücü çok iyi kullanıyor. Bu güç gün geliyor siyasetle çatışmaya bile girebiliyor, iktidar partisi genel başkanının isteklerine karşı çıkabiliyor, bunun da ötesinde başına gelenlerden hemen herkesi suçlamakta bir beis görmüyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım pek tabii nevi şahsına münhasır bir insan. Bugüne kadar onun bu ülkede şu kişiye karşı “saygısı” vardır denildiğini, ne gördüm, ne de duydum.

Geçenlerde Galatasaray Kulubü ve Başkanına ağza alınmasını insanların asla kabul etmeyeceği laflar söyledi.

Hakkınızda kesinleşmiş Mahkeme kararı olmasına ve her gün milletin gözü önünde bulunmanıza rağmen, kimsenin gelip kesinleşmiş olan Mahkeme kararını infaz etmek üzere sizi alıp götürmemesi, benim hep korumaya çalıştığım hukukun da ne duruma düştüğünün en bariz işareti idi.

Sonunda olan oldu, Avukatları, Aziz Yıldırım’a kumpas kurulduğu ve sahte belgeler üretilerek mahkum edildiğine dair iddialar ileri sürdüler ve İadei Muhakeme/Yeniden Yargılama/ talebinde bulundular.

Kararı veren mahkemenin üç Hakiminden ikisi,            

Aziz Yıldırım’a Kumpas kurulduğu ve sahte belgeler üretilerek mahkum edildiğine dair sanık Avukatlarının taleplerini reddetti, yani ona kumpas kurulmadığına ve olmayan deliller üretilerek mahkum edilmediğine karar verdi.

Eeee Peki, Hakimler neye dayanarak yeniden yargılama kararı verdiler, gerçekten anlamadık. Yeniden yargılama için Ceza Usul Kanunun öngördüğü şartlar şunlar.

a) Yargıtaydan geçerek kesinleşen bir kararda yeniden yargılanma için Duruşmada kullanılan ve hükmü etkileyen bir belgenin sahteliği anlaşılırsa.

b) Yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek biçimde hükümlü aleyhine kasıt veya ihmal ile gerçek dışı tanıklıkta bulunduğu veya oy verdiği anlaşılırsa.

c) Hükme katılmış olan hakimlerden biri, hükümlünün neden olduğu kusur dışında, aleyhine ceza kovuşturmasını veya bir ceza ile mahkumiyetini gerektirecek biçimde görevlerini yapmada kusur etmiş ise.

d)Ceza hükmü hukuk mahkemesinin bir hükmüne dayandırılmış olup da bu hüküm kesinleşmiş diğer bir hüküm ile ortadan kaldırılmış ise.

e) Yeni olaylar veya yeni deliller ortaya konulup da bunlar yalnız başına veya önceden sunulan delillerle birlikte göz önüne alındıklarında sanığın beraatını veya daha hafif bir cezayı içeren kanun hükmünün uygulanması ile mahkum edilmesini gerektirecek nitelikte olursa.

Bu kapsamda (f) bendiyle; “ceza hükmünün, İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmenin veya eki protokollerin ihlali suretiyle verildiğinin ve hükmün bu aykırılığa dayandığının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kesinleşmiş kararıyla tespit edilmiş olması” hali de yargılamanın yenilenmesi nedeni olarak benimsenmiş, bulunuyor.

Aziz Yıldırım’a kumpas kurularak oyuna getirilmiş olduğu ve sahte belgeler üretilerek yargılandığı yönündeki iddialar Mahkemece reddedilmiş olduğuna göre, üçte iki çoğunlukla nasıl yeniden bir yargılama kararı verildi anlayamadık.

El hasılı bu dünyada güçlü ve zengin olacaksın kardeşim.

Kim güçlü ve zengin olmak istiyor ise, bana bir selam versin yeter. Benimle birlikte anasından emdiği süt burnundan gelir.

Tercih sizin.