ORADAYDIM

01.07.2014 Salı. Yani dün. Ankara Ticaret Odasının Genel Merkezinin toplantı salonundayız. Bize bir hafta öncesinden Ak Parti Genel Merkezi tarafından mesaj çekilmiş ve toplantıya katılacak olan vekillerin isimlerini bildirmeleri istenmişti.

Dün de yeni bir mesaj geldi. Toplantıya katılacak olan Milletvekillerimizin katılım kartlarını TBMM sinde Ak Parti Gurup Başkanlarından Nurettin Canikli beyin odasından alabileceğimiz bildirildi.

Gittik kartımızı aldık ve bu gün de o toplantı salonuna geldik. Alfabetik sıra gereği ismimiz biz eski vekillerin salonda oturacağı yerin tam girişine isabet ettiğinden adeta toplantıya katılan eski vekil arkadaşları karşılayan görevli gibi olduk.

Yanımda Sinop eski Milletvekili Cahit Can, arkamda İstanbul eski Milletvekili Cengiz KAPTONOĞLU bey var. Bir taraftan gelen arkadaşlara hoş amedi yapıyorum, diğer taraftan da yanımdaki vekillere “görüyorsunuz değil mi, bizi yine kapının eşiğine koydular” diye espirimi patlatıyorum. Hepimiz çok gülüyoruz.

Mehmet Ali Şahin beyin kısa, ama veciz konuşmasından sonra kürsüye Sayın Başbakan Cumhurbaşkanı adayı olara anons edildi.

Sayın Başbakan dua ile konuşmasına başladı. Dua içeriği ve bu tür işlerde aday olan kişinin hitabı itibariyle bir ilkti ve çok güzeldi.

Sayın Başbakan konuşmasının başlangıç kısmında, “1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunda seçim çalışması yaparken, 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu yanıma yaklaştı. Bir kağıda sarılı iki bilezik verdi. Bunları annem size gönderdi ve TAYYİP beye söyle eğer Belediye Başkanı seçilir ise bizleri unutmasın derken, kendi kolundaki yalancı bizeliği seçim harcamalarında kullanmak üzere çıkarıp verdiği anı hiçbir zaman unutmadığını ifade ettiğinde” ben artık dayanamadım, milletimizin merhametinin enginliğine hayran kaldım ve yine gözyaşlarımı tutamadım.

Sayın Başbakan Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde işe yeni başlamış bir insanın dinginliği içerisinde olacağını ifade etti.

Türkiye’nin çözüm sürecini hiçbir sekteye uğratmadan daha güçlü bir şeklide sürdürmede elinden geleni yapacağını anlattı.

Cumhurun başkanı olacağını, CHP lileri, HDP lileri, MHP lileri elhasılı herkesi kucaklayacağını, bu konuda hiçbir eksik gedik yan bırakmayacağını söyledi.

Avrupa birliğine katılım meselesinde eskisinden daha güçlü bir şekilde gayret içerisinde olacaklarını anlattı.

Herkesin Cumhurbaşkanı olma, herkesi koruyup kollama ahdi ile paralel yapıcılarla, eskisinden daha güçlü bir şekilde mücadele edileceği yolundaki açıklamasındaki mübeyeneti (eski deyimle yazayım ki herkes anlamasın) nasıl izale edeceğini şimdiden bilmek mümkün olmadı.

El hasılı Sayın Başbakan “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Alemlerin rabbine hamdolsun. O Allah rahmandır, rahimdir. Din gününün sahibidir. Biz ancak sana ibadet eder, ancak senden yardım bekleriz. Bizi sırati müstakime yönelt.(hidayet et) O yol ki, senin kendilerine nimet verdiklerinin takip ettiği yoldur. Allahım bizi sapıp azıtanlardan eyleme amin” diye sözünü bitirdi.

Edindiğim intiba.                                                  

Bu seçim 10.Ağustos.2014 günü Sayın Başbakanın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile neticelenir. Kanaatim bu.