“SENİ SEÇTİRMEYECEĞİZ!…”

Seçilen kim, seçtiren kim!?.. Seçilmek isteyen, seçilen kişi Ekrem İmamoğlu.?.. Seçtirmek istemeyen seçmen ise; İP cenahı?. Malum, aralarına devasa bir kara kedi girmiş gibi.. İç huzursuzluk buhranı geçiren ve her gün bir istifayla, ya da ihraçlarla şoklar yaşayan İP’deki, çözülmenin müsebbibinin, İmamoğlu olduğu söyleniyor.. Hatta, hür ve müstakil kararına operasyon çekiyor, diyenler bile var…

***

 

Vaki mi?.. Hani algı üretimi diyeceğim.? Ya da iktidar cephesi tek bunu söylüyor, ya da bir kaç kalemden çıkan sesin dillendirmesi mi diyeceğim?.. Ama öyle değil.. İşin içerisinde olan, aynı mahalleden, muhataplarından da “bu Ekrem bize fena operasyon çekiyor” diyenler ekseriyete sahip..  Ki itiraflar havada uçuştuğu gibi; ifşa eden de çok sayıda kişi?..

***

Her ne kadar, siz bakmayın onlara bu bir danışıklı dövüştür.... Hiç ama hiç, abla-kardeşten ayrılır mı, hısımlık, hasımlık olur mu?. Bu yola kelle koydular, birlikte yürüyecekler?.. Masadan kalktı, masaya döndü, itibarını bile ortaya koydu.. Olmaz öyle.. Meral bacısı onu yalnız bırakmaz?.. Son dakika manevrasıyla, kucaklaşıp, öper onu… Olabilir mi?..

***

Sanmam!.. Hele ki, o grup toplantısındaki konuşmanın muhtevasını akla getirdiğimde, yok arkadaş yok, bu iş danışıklı dövüş değil.. Kaldı ki, Akşener her fırsatta, altılı masadaki kırılan potların, ah ki ah şimdiki aklım olsaydı diyerek; nasıl o masaya oturdum, nasıl kalktım, nasıl geri döndüm diyerek, diz dövüyor!?.

***

Bir daha aynı tongaya düşeceğini sanmıyorum!.? İş çok inada binerse, kibriti çakar gider.. O biçim çizilen karizmanın nasıl da ağır faturalara neden olduğunu biliyor?.. Hesabını fena soracak.. İP’deki Akşenercilerin bu minvaldeki beyanları, hiç de gözardı edilemez.. Onun için, çetin bir çekişme var?..

***

İP’li Metin Koca’nın dediklerine vakıf oldunuz mu?.  Not aldım.. Bakınız ne diyor Koca.. "CHP eş genel başkanı, İBB Meclis üyeleri üzerinden operasyon çekiyor. Operasyonun büyüğü 31 Mart'ta olacak. Eş başkan, seni başkan seçtirmeyeceğiz…” Yani, İp’ten yükselen ses; “seni başkan seçtirmeyeceğiz.?”

***

Bu slogan yabancı değil.. HDP/HEDEP ve şimdi de DEM.. Bu onların, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dair; seçim sloganıydı?.. Şimdi o slogan, Ekrem için, söyleniyor.. Ama İp tarafından… Sonuç verir mi?.. Erdoğan’da netice alınmadı, ama Ekrem’in riski yüksek. Her ne kadar, Koca’nın bu söylemine İmamoğlu kulaklarım duymuyor dese de.. Görünün o ki, o kulaklar çok şey duyacak?

 

***

Netice itibariyle!.. İstanbul Ekrem İmamoğlu için İP yönetimi artık çantada keklik değil diyebiliriz?.. Hele ki, İP seçmeni hiç değil.. Ve tabi ki, DEM’liler için de bunu söylemek mümkün?.. Kürt seçmen de, İmamoğlu’na ciddi ve samimiyet karinesi içerisinde; kazan kazan olmaz ise, pek yakınlık göstermez.. Her ne kadar, CHP’de biz değiştik, şartlara varız denilse de..

***

CHP’nin emanetçi Genel Başkanı Özgür Özel’in “Atatürk de bizim, Şeyh Said de bizim” dese de, oy getirisi olmaz derim..  Kürt kökenli seçmen artık “bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” vecizesiyle yol yürüyor.. Esenyurt ve Sultangazi’de ittifak payı gelmez ise; bu harçta DEM’in reyi olmaz!?..

***

İSRAİL YALNIZ DEĞİL(!).

Hiç olmadı ki?…Hep küresel bir kimliğe ve güce sahip oldu?.. Aksi düşünülmemeli.. Arkasında sadece ABD ve AB ülkeleri yok!.. Globalleşen, siyonizmin emperyal gücü her yerde ve her ülkede mevcut ve de İsrail’in arkasında!.. İşte bu noktadan hareketle, gerçekleri görmeli, okumalı ve kafamıza, hakikatleri kazımalıyız!..

***

Gazze’de saldıran, katliam yapan, soykırıma girişen bir tek İsrail değil.. Emir ve komutayı elinde tutan bir tek Netanyahu değil?.. Ki mesele bile değil, Netanyahu..  Orada; kan akıtan globalleşen siyonizm ve İsrail’dir.. Ve yeri zamanı geldiğinde İsrail’in namı hesabına organizasyonlar tertipleyen resmi ve sivil oluşumlardır..!

***

Haşmet’in verdiği örnek gibi!.. Sınır Tanımayan Gazeteciler grubu, 2023 yılına ait raporunu açıkladı.. Rapora göre, 45 gazeteci öldürülmüş; 2023 yılı içerisinde.? Bu da, geçmiş yıllara göre en düşük rakam imiş..! Peki, Gazze’de iki ay içerisinde öldürülen gazeteciler, bu rakamın iki mislisi… Nerde onlar?… Yok..

***

İşte şerefsizliğin ve namussuzluğun dik alası bir global siyonizm anlayışı!.. Algı üretici.. Özgürlükten, bağımsızlıktan, eşitlikten, hak ve hürriyetten dem vururlar.. Ama hakikatleri gözünüzün içine baka baka tersyüz edip satarlar.. Manipülasyonda üstlerine yoktur!.. Tıpkı içimizdeki, irlandalılar? gibi..

***

Nitekim yer küresinde “insanlığı zilletliğe düşüren” işte bu global İsrail’in manipülasyon gücüdür.. ABD ve AB dahil; bir çok ülkede “sosyal ve yazılı ile görsel medyadaki” sansür nedeniyle; “insanların Gazze’de neler yaşandığından haberi yok?”.. Servis edilen, Hamas’ın İsrail’e saldırılarını, insanları ve askerleri katlettiğine ilişkin, algı operasyonlu görüntüler!..

***

Demek ki; İsrail yalnız değil.. Demek ki; yalnız, sahipsiz, kimsesiz, arkasında güç olmayan, kendi özüyle, ruhuyla, inancıyla, yaşadığı acıların vermiş olduğu şuur ve eksilmeyen iman meşalesiyle “global siyonizme” direnen bir millettir Gazze’de yaşayanlar.. Ha bir de, orda savaş yok orda, global bir terör saldırısı var?..

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Boşuna söylenmiş bir söz değildir; küfrün tek millet olduğu!..