AK PARTİ’DE KONUŞULAN İSİMLER?

Kimler aday adayı ya da aday olacak.. AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı kim olacak sorusu henüz netlik kazanmadı?.. Ki bu minvalde gelen sorular da yanıt bulamıyor.. Kulis bilgilerine göre, bir süre daha bu sorunun yanıtı askıda kalacak.. Çünkü; gerek parti tarafından oluşturulan komisyon, gerekse sahadaki yansımaların raporlaması ve yapılan mini anketlerin, neticesi, bekleniyor..

Önceki seçimlerde vücut bulan ve seçmende tepki gören, iticilik olmayacak?.. Daha bir hassas ve benimsenilen olunacak. Tabi aday adaylarının da birbirlerini kolladıklarını da, göz önüne aldığımızda eleğin gözleri hayli küçük.. Elek altı elek üstü görülecek.. Şu an konuşulan, bazı isimler var..

Öncelikle, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi’yi “adaylık, ya da aday adaylığı” noktasında, yarıştan feragat ettiriyoruz.. Nedeni; Vali Yardımcılığı ve Genel Sekreter Vekilliği görevinden istifa etmediği için.. Ki, bir önceki yerel seçimlerde “kayyım müessesesi” oy noktasında, düşük kaldı..

Ancak şunu ifade edebilirim!.. Çiftçi bir önceki örnek olan Cumali Atilla’dan çok ama çok daha fazla oy alacağını ve seçmen nezdinde, güvenilen isim olarak bakılırdı.. Mevcut oy yüzdesini, görev süresi içerisinde vatandaşla sağladığı, sıcak ve samimi ilişkilerin, semeresini alarak, artırır diyenlerdenim…

*

Gelirsek, kamuoyunun gündeminde olan ve konuşulan isimlere.. Eski bakan Mehdi Eker’in ismi zikrediliyor.. Ama, Eker’in hiçbir koşulda, “aday” olma noktasında, niyeti ve meyili olmadığını biliyorum.. Bunu da “siyasi itibarının” noktalandığı zirveden inişe düşürmemek için istiyor..  Yoksa, sivil bir oluşumun organizasyonuna meyil etmezdi?

*

Ebubekir Bal.. Adı bilinçli mi, yoksa farklı bir amaçla mı, zikrediliyor bilemiyorum.. Ama mevcut isimler içerisinde, seçmen nezdinde “adaylığı en zayıf görülen” isim.. Ki, çevresinden gelen bilgi akımına baktığımda, “kendilerinin de çok istekli olduğunu söylemek mümkün” değil.. Bal olmaz diyorum…

*

M. Şerif Aydın.. Malum, İl Başkanlığı’ndan alınan bir isim.. Ki bu evre hayli sessiz sedasız geçti.. Özel hayatıyla alakalı basına yansıyan iddialar.. Bir dönem başkan yardımcısının, “parti paralarıyla alakalı” yerel gazetelere yansıyan manşet haberlerin içeriği.. Vaziyeti bu noktada, teraziye aldığımızda, Aydın da Bal gibi, “en zayıf” olasılık..

*

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’ndan da söz ediliyor.. Ki, son seçimlerde “ismi hep gündeme” geliyor.. Önceki yerel ve genel seçimlerde de çok konuşuldu.. Vekil adayı, Belediye Başkan adayı.. Ama her seferinde; “siyasetten uzak kaldı?”. Bu dönemde de, öyle görünüyor ki, olmayacak..

*

Peki kim kaldı?.. Milletvekili M. Galip Ensarioğlu.? Ve İl Başkanlığına “aday adaylığı” için başvuran tek isim olan, Mehmet Halis Bilden.. Önce Ensarioğlu’nun durumuna bakalım.. 1. Sıradan Milletvekili adayı idi.. Seçim çalışmalarında, denir ya tek başına ipi göğüsledi?.. Oy oranını da artıran oldu..

*

Üç dönem incesi, Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak seçime girdi? O dönemde, AK Parti açısından tarihi bir oy oranı aldı. Rakip Gülten Kışanak.. Mevcut isimler içerisinde, doğrusu Ensarioğlu “en çok tercih edilen, parti merkezinin de sıcak bakabileceği” bir isim diyebilirim.. Yani ibre onu gösteriyor..

*

Ama Ensarioğlu’nun kendisinin bu konuda özel görüşmelerde “ben yokum, ama Parti istediği zaman göreve hazırım” diyor.. Çevresi ve yakın siyasi minbardarlarının da onun, aday olmasını istediğini söyleyebilirim.. Ki bunu gizlemeden de ifade eden var…

*

Halis Bilden’e gelirsek!.. Yerel yönetimler kadar kamunun bir çok alanında görev yapmış bir isim.. Ki özgüven noktasında, aday adaylığı açısından gelip “başvuran” tek isim.. Bilden’in durumu, DEM’in göstereceği adayın “profiline” bağlı.. Gelen bilgilere göre, Ensarioğlu’yla da bir ön görüşme içerisinde olmuş; “destekleme” adına..

*

GÜNÜN SÖZÜ..

Siyasetin ruhunu kriminize eden; değişkenliğidir.