AK PARTİ’DEN NOTLAR…

İlk notumuz Diyarbakır İl Başkanlığından… Nihayet sıcak ve flaş bir gelişme yaşandı.. Üç aydır, kulis, tartışma, hizipleşme ve beklenti havası esiyordu..  Malum İl Başkanı Şerif Aydın Genel Merkezin kararıyla “görevden el çektirildi?”… El çektirmeden sonra, teşkilat kazanı, kim başkan olacak, kim olmayacak noktasında kaynayıp durdu.. Eski vekiller, yeni vekiller çekişmesi diye de, konuşuldu..

***

Ki, 60’ın üzerinde aday başvurusu oldu!.. Temayül yoklaması yapıldı.. Nihayetinde önceki gün, Parti Genel Merkezi tarafından, dört isim mülakat için Ankara’ya çağrıldı.. Mehmet Bozkuş.. Şehmus Akbaş.. Abdulkadir Akboz.. Ve üç aydır, “Vekaleten” İl Başkanlığı görevini yürüten Av. Mehmet Raşit Ocak.. Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dört isimle yaptığı görüşmeden sonra, Ocak isminde karar verildi..

***

Ocak’ın parti şeceresine baktım, hayli uğraş veren biri.. Partideki geçmişi 10-15 yıla dayanıyor.. Yeni değil, eski.. Bir çok görevde bulunmuş?.. “Seçimler geçirmiş, yaşamış.?” Yani, partinin tozunu yutanlardandır kendisi!.. İl ve ilçe teşkilatına da, vakıf..  Sevilen, sayılan ve aile değerlerleriyle güvenilen bir isim.. Tabi bu avantajlı geçmişini, nasıl kullanır onu  zaman gösterecek.. Denir ya her yiğidin bir yoğurt yiyiş şekli var..

***

Siyasi aktivitelerine zaman içerisinde vakıf olacağız.. Bir de, kritik bir zamanlamada, görev üstlendi.. Malum, çetin bir yerel seçim arifesindeyiz!.. Kendisi ve teşkilatlar açısından, zorlu bir sınav olacak.. Ocak, dün ayağının tozuyla Ankara’dan gelip kameraların karşısına geçerek, yol stratejisinden söz etti… Dedikleri şu..

***

“AK Parti İl Teşkilatı olarak “şikayet hattı” kuracaklarını!.. Hakaret ve haya sınırını aşmadığı sürece gelen her mesaj dikkate alınarak, olumlu ya da olumsuz yönde, kişiye netice bildirilecek.. “

***

Her türlü eleştiriye açığız.. Yeter ki, samimiyet karinesi içerisinde olsun.. İddia odaklı eleştiriler, iki yönlü yıpratmayı getirir.. İşte biz buna karşıyız.. Günün 24 saati, olumlu, olumsuz her türlü konuda, görüşebilir, sorularınıza yanıt verebiliriz..?

***

Yerel seçimlerde başırılı olmanın ölçülerinin başında gelen; bu kentin sorunlarının çözümünde gösterilen hüner ve dirayettir.. İşte biz bu dirayetlerle, yol yürüyeceğiz.. Bu hal, bu şehir, bu ülke için tarihi sorumluluğumuz var..”

***

Burada, gelen kulis bilgilerine göre de hal-i hazırda boş olan, İl Kadın Kolları Başkanlığı’na da, atama yapılacak.. Bazı isimlerle, mülakat evresi devam ediyor..

***

Diğer notumuz da, Belediye Başkan Aday adaylarıyla alakalı.. Ki önceki gün, başvuru süresi sona erdi.. Tabi, nihayi bir kesinlik arz edici süre değil başvuru süresi.. Esnek..  Her an her şey olabilir, aday ya da hiç aday olmayan isimler açısından.. Devlet memurları istifası da 1 Aralık'ta bitiyor..

***

Yarın, Diyarbakır’da aday adaylarına ilişkin temayül yoklaması var.. Yer Seyrantepe Kapalı Spor Salonu.. İl, ilçe, Kadın ve Gençlik Kolları ile Belediye Meclis Üyeleri katılım göstererek, oy kullanacak.. “Kimi aday görmek istiyorsunuz sorusuna yanıt verecekler?..”

***

Bu arada, aday adayı başvuru listesine baktım!.. Büyükşehir için bir tek aday adayı var.. O da AFAD eski Başkanı Mehmet Halis Bilden… Bilden’in memuriyet hayatı kadar, siyasi kulvardaki faaliyetleri ağırlıkta.. Tabi, Parti kulislerinde ve Ankara’nın solunan havasında, kendisinin dışında, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için iki-üç isimden söz ediliyor..

***

Daha öncede buradan dile getirmiştim… Bunlardan biri, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu.. Ki iki dönem öncesi, Ensarioğlu Büyükşehir adayı gösterilmiş.. Rakibi Gülten Kışanak karşısında yüksek oy almıştı.. Ak Parti tarihinde, yerel bazlı en yüksek oyu alan isim.. Diğeri ise, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi..  Ve bir kaç gündür Eski Bakan Mehmet Mehdi Eker’in adı da zikrediliyor.. Vaziyet gösteriyor ki; HDP/YSP/HHEDEP adayına göre, pozisyon alınacak..

***

Tabi bir de ilçe, aday aday başvuru listesine baktım.. Ordan da aldığım notlar var.. 17 ilçe içerisinde bir tek Silvan’da, tek bir kişinin dahi aday adaylığı başvurusu yok!… Neden?.. Peşinen havlu atma mı, yoksa ilçe teşkilatıyla alakalı bir zaafiyet mi?.. Her ne ise; ayıplı bir durum.. Ki, Silvan Diyarbakır için kritik bir ilçe..

***

Dicle, Hazro ve Kocköy’den ise birer aday adayı var.. Üç ilçe çok dikkatimi çekti.. Ergani, Eğil ve Çınar ilçelerinde aday adayı rekoru kırıldı denilebilecek kadar, başvuru var?.. Hikmeti, HDP ile AK Parti arasındaki oy farkı diyeceğim, lakin böyle bir nüans yok..

***

AKŞENER YOL MU ALIYOR?..

İyi Parti’de iyi şeyler olmuyor dedik ya!.. Ki vaziyet giderek; daha bir kötüleşiyor.. Hal böyle olunca da, “Akşener yol mu alıyor?” der durumuna geliyoruz.. Ki bu yol mu alıyor sözü, ilerleme açısından değil, “Parti’den ayrılma ya da partiyi bıraktırma noktasında” söylüyorum…

***

Çünkü, vücut buldurmaya çalıştığı siyasi oyunlarda sürekli, geri tepme alıyor.. Düşük bir profille, kayıplar yaşıyor.. Ne parti kurmaylarından sağlıklı bir ekibe sahip.. Ne de danışma kurulunda.. Eski bir siyasetçi olmasına rağmen, örgütçülüğünde vahim, patinajlar yapıyor…

***

Önce merkez sağ!.. Sonra, seküler milliyetçi..! Derken, dört eğilim.? Bilahare hepsini, bir kenara itti.. Halk deyimiyle; ne olduğu belli olmayan bir belirsizlik girdabına kendini ve partiyi soktu.. Ki ittifakların en büyük erozyonu da bu oldu, İyi Partiye..

***

Hasılı kelam!.. Akşener gelinen aşama itibariyle, hem kendi siyasi hayatı için hem de partisi için; cadı kazanına döndü.. Baksanıza, havada uçuşan hallere.. Bel altı, bel üstü, para, pul, mal, mülk ne derseniz?.. Meydan okumalar mı, şerefsizdir türü söylemler mi, haysiyet ölçüsünü alabora edici, ne derseniz?!

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Dinlemesini bilmeyenin dili, sahibini kör ve sağır eder…